Tjekkiet kan gøre Danmarks VM historisk - selvom vi taber

Hvis Tjekkiet torsdag tager den ventede sejr over USA, får Danmark den højeste placering nogensinde ved et VM

Danmark kan ende som nummer 7, selvom det bliver til nederlag mod Finland. (Foto: Jan Korsgaard)
Danmark kan ende som nummer 7, selvom det bliver til nederlag mod Finland. (Foto: Jan Korsgaard)

Det var Tjekkiet, der hjalp Danmark i kvartfinalen ved ishockey-VM ved at besejre Schweiz i den sidste puljekamp, og torsdag kan tjekkerne igen være en god allieret for danskerne.

Hvis Tjekkiet som forventet vinder sin kvartfinale over USA, er det danske landshold nemlig sikker på at rejse hjem med minimum en syvendeplads.

Det vil være den bedste danske VM-placering nogensinde - og den kan ikke trues, uanset hvordan Danmark selv klarer sig i kvartfinalen mod Finland.

Danmark har for en gangs skyld mere forberedelsestid end sin modstander (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Danmark har sjælden fordel mod Finland

Årsagen er, at de nationer, der må sige farvel til VM i kvartfinalen, bliver rangeret efter placering i gruppefasen.

Her landede Danmark og USA på fjerdepladsen i hver sin gruppe, men da Danmark scorede 11 point mod USA's 10, klemmer danskerne sig altså ind foran stormagten som nummer syv.

Leverer USA en overraskelse mod Tjekkiet, må danskerne i tilfælde af et nederlag i kvartfinalen nøjes med en ottendeplads - en tangering af placeringen ved VM i 2010.

Medmindre Danmark skaber en ægte sensation mod finnerne, der har set skræmmende stærke ud og har maksimumpoint efter syv kampe.

Danmark står overfor VM's største favoritter i kvartfinalen mod Finland. (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Håner danske ishockey-helte: I særklasse VM's tyndeste trup

Her er alle Danmarks slutplaceringer siden debuten ved A-VM i 2003:

Husk også, at Ekstra Bladet live-dækker kvartfinale-dramaet. Det er fra klokken 15.00 her på sitet.

Forinden kan du blive klogere på de danske helte og deres lønninger:
De danske ishockey-helte kan skrive huistorie med en sejr i kvartfinalen mod Finland. (Foto: Tass) Sport Vild løn-forskel: Kom tæt på de danske ishockey-helte

7 kommentarer
Vis kommentarer