Tjekkiet slår Schweiz og sender Danmark i kvartfinalen

De danske ishockeyspillere kunne juble over en plads i kvartfinalen efter Tjekkiets sejr over Schweiz ved VM

Hør analyse af den kommende kvartfinale-modstander her

De danske ishockeyherrer er klar til VM-kvartfinalen for anden gang i historien, efter at Tjekkiet vandt 5-4 over Schweiz. Danmark var også i kvartfinalen i 2010.

Det begyndte ellers skidt for Tjekkiet, som kom bagud med 0-1 efter 11 minutters spil i første periode. Schweizeren Denis Hollenstein slap alene igennem og udnyttede sikkert friløberen med et fladt skud.

Tre minutter inden første periodes slutfløjt udlignede tjekkernes Michal Birner til 1-1, da han rettede et skud af med sin ene skøjte tæt inde foran mål.

Nikolaj Ehlers under landskampen mellem Danmark og Norge 21. april 2016. (Foto: Jan Korsgaard/Polfoto) Ishockey Dansk ishockeykomet klar til at forlænge sæsonen

Fem minutter inde i anden periode bragte Lukas Kaspar Tjekkiet foran med 2-1 på et straffeslag, som var begået mod ham selv, og så kunne Danmark for alvor dufte pladsen i kvartfinalen.

Det danske ishockeylandshold havde med mandagens sejr over Kasakhstan gjort forarbejdet i jagten på en plads i kvartfinalen.

Der var stor dansk jubel efter sejren mod Tjekkiet (Foto: AP) Ishockey Legenden hylder Danmark: Stor mulighed for kvartfinale

Danmark havde et forspring på tre point ned til Schweiz, som derfor skulle vinde i ordinær tid for at snuppe tre point og pladsen i kvartfinalen for næsen af danskerne.

Det var dog aldrig tæt på at ske.

Tjekkerne satte tingene eftertrykkeligt på plads i tredje periode med tre mål mere. Trods tre reduceringer af Schweiz til både 2-3, 3-5 og 4-5 samt et schweizisk stolpeskud var Danmarks plads i kvartfinalen aldrig for alvor i fare.

Martin Zatovic, Tomas Zohorna og Michal Jordan scorede målene for tjekkerne, mens Simon Moser, Noah Schneeberger og Sven Andrighetto blev målscorere for Schweiz i den målrige sidste periode.

Danmark skal i kvartfinalen møde vinderen af gruppe B, og det bliver vinderen af opgøret mellem Finland og Canada, som spilles tirsdag aften klokken 19.15.

Tjekkiet, Rusland og Sverige satte sig på de tre øverste pladser i Danmarks gruppe.

19 kommentarer
Vis kommentarer