To matchbolde i Stanley Cup

Chicago Blackhawks kan sikre sig Stanley Cup-trofæet natten til tirsdag med en ny sejr over Tampa Bay

Chicago Blackhawks styrer mod Stanley Cup-trofæet (Foto: AP)
Chicago Blackhawks styrer mod Stanley Cup-trofæet (Foto: AP)

Chicago Blackhawks er godt på vej til at vinde ishockeysportens mest prestigefyldte klubtrofæ Stanley Cup for anden gang på tre år.

Natten til søndag dansk tid bragte Chicago-mandskabet sig foran 3-2 i finaleserien efter en smal 2-1-sejr over Tampa Bay Lightning på udebane i Florida, og nu mangler holdet blot én sejr for at vinde NHL-titlen for sjette gang.

Dagens Chicago-helt blev Antoine Vermette, der scorede sejrsmålet kort inde i tredje periode ved at skovle pucken i nettet på Kris Versteegs pasning.

Det var femte gang ud af fem mulige, at en kamp i årets finaleserie endte med en etmålssejr til et af holdene.

Ishockey Bødkers NHL-hold sagsøger kommune i milliardsag

I modsætning til de tidligere kampe, hvor Tampa Bay-spillerne er kommet flyvende ud af omklædningsrummet, var det denne gang Chicago, der kom bedst fra start og dominerede første periode.

Skudstatistikken for de første 20 minutter lød på 14-5 til gæsterne, og på lystavlen stod der 1-0 til Chicago efter Patrick Sharps åbningsscoring, der var belønning for en flot første periode.

- Vores start var bedre end i alle de fire tidligere kampe. Vi havde mere tid i angrebszonen og blev ikke tvunget tilbage i vores egen ende, siger Chicagos træner Joel Quenneville.

Det kører for Chicago Blackhawks (Foto: AP)
Det kører for Chicago Blackhawks (Foto: AP)
 

Tampa Bays Valtteri Filppula udlignede midtvejs i anden periode, inden Antonie Vermette altså sørgede for det mål, der giver Chicago Blackhawks to muligheder for at hente Stanley Cup-trofæet.

- Nu er der ikke råd til flere fejl, konstaterer Tampa Bays træner Jon Cooper.

De to hold mødes igen i sjette kamp i Chicago natten til tirsdag dansk tid. Hvis det ikke er afgjort efter den kamp, bliver den syvende og sidste finale spillet i Tampa natten til torsdag.

Zlatan Ibrahimovic har tabt stort millionbeløb på salg af huset i Malmö (Foto: AP) Fransk fodbold Zlatan sælger hus til NHL-stjerne

0 kommentarer
Vis kommentarer