Utrolig bedrift! Danmark banker verdensstjernerne

Med en fantastisk indsats besejrede Danmark ellers suveræne Finland med 3-2 efter en herrekamp i Boxen

Dansk triumf i Boxen. De finske verdensstjerner bliver besejret 3-2. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Dansk triumf i Boxen. De finske verdensstjerner bliver besejret 3-2. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): Sikke en fest! Sikke en kamp!

10.800 tilskuere i Boxen sang trofast med på alle slagerne, da Danmark onsdag aften leverede sin klart bedste kamp ved denne slutrunde og overraskende slog stormagten Finland med 3-2.

En mandfolkepræstation hele vejen rundt af de danske spillere, der til kampen var blandet godt rundt.

For tilføjelsen af NHL-profilerne Mikkel Bødker og Jannik Hansen, der var fløjet direkte ind i startopstillingen, havde givet landstræner Janne Karlsson lidt at tænke over. Så han havde rystet posen godt og grundigt og byttet rundt på kæderne.

Og det så ud til at være godt.

Fra kampens start var der en tænding i samtlige kæder, der gav finnerne kamp til stregen.

Et stykke over halvvejs i 2. periode måtte Sakari Manninen en tur til afkøling, og så måtte det danske powerplay rulle ud igen - denne gang med mere held.

For efter at have haft lidt besvær med at få spillet sat, så fik danskerne omsider styr på det. Frans Nielsen tog pucken, og da ingen gik til ham, klappede han selv pucken op i målhjørnet.

Finnerne slog omgående til
Desværre skulle der ikke gå længe, før danskerne kom i undertal. Jesper Jensen Aabo måtte af isen, og så slog det finske powerplay til.

Super kombinationer sendte pucken til en helt blank Sebastian Aho - og plads er det sidste, man må give VM-topscoreren, der ikke havde problemer med at passere Frederik Andersen.

Nedtur efter flot dansk spil. Men det bedste forsvar er som bekendt et angreb. Kontraangreb åbenbart.

Frans Nielsen har fået et andet perspektiv på tilværelsen, efter at han i 2016 blev far til Lou, der her får lidt instruktioner i at betjene en telefon. Foto: Jeff Kowalsky Sport og Spil Sønnen ændrede Danmarks VM-stjerne

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

Oliver Lauridsen sendte navnebror Bjorkstrand af sted, og Columbus-wingen viste NHL-speed, da han skøjtede mod Ville Hussos mål og bankede Danmark foran 2-1 med tre minutter til pausen.

Så var der Kim Larsen-fællessang over hele Boxen!

Det kunne straks i 3. periode være blevet til endnu mere på en friløber til Nicklas Jensen med en friløber, men afslutningen var lige på Husso.

Scenariet gentog sig halvvejs i sidste periode, da Frans Nielsen gav Oliver Bjorkstrand en friløber. Igen var afslutningen dog lige på Ville Husso.

Men bedst som det trak op til et dansk 3-1-mål, kom finnerne igen.

Forsvarede sig blændende
De pressede tungt, men danskerne overlevede en undertals-situation og forsvarede sig i det hele taget blændende. Men med fire minutter igen blev presset for stort. Pucken blev skovlet ind til kaptajn Mikael Granlund, og han kunne tæt under mål chippe den ind bag Frederik Andersen.

Nikolaj Ehlers er en ubetinget dansk superstjerne i NHL. Han befinder sig godt i det iskolde Winnipeg, hvor de er ved at bygge et storhold op. Foto: John Woods Sport og Spil Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid

Tungt for de danske spillere - men det var ikke slut endnu.

Miro Heiskanen smed pucken ud og røg i strafboksen, og så kunne danskerne med et par minutter igen slå til.

Mikkel Bødker tog ansvar og sendte en følt puck ind til Nichlas Hardt, der klappede Danmark foran.

3-2 mod de finner, der netop havde besejret Norge 7-0 og Letland 8-1...

Mod slut trak finnerne keeperen ud, men en udvisning til Teuvo Teräväinen blev for meget for dem.

Danskerne afværgede og vandt for blot anden gang over Finland,

Sikke en fest!

To af VM's absolutte lønkonger, Connor McDavid (med C på brystet) og Leon Draisaitl, optræder til dagligt i Edmonton Oilers. Foto: Jason Franson/AP/Ritzau Scanpix Sport og Spil De er VM's største stjerner: Se deres vilde lønninger

 

1 af 2 
2 af 2 Dansk triumf i Boxen. De finske verdensstjerner bliver besejret 3-2. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
119 kommentarer
Vis kommentarer