Utroligt: Levende legende tager 27. sæson i NHL

44-årige Jaromír Jágr har forlænget sin kontrakt med Florida Panthers i den stærke ishockeyliga

Jaromír Jágr blev draftet af Pittsburgh Penguins i 1990! Hvor gammel var du der?!? (Foto: AP)
Jaromír Jágr blev draftet af Pittsburgh Penguins i 1990! Hvor gammel var du der?!? (Foto: AP)

Den tjekkiske ishockeylegende Jaromír Jágr skal også i næste sæson spille for Florida Panthers, efter at han har forlænget sin kontrakt med holdet i den bedste nordamerikanske liga, NHL.

Det meddeler klubben på sin hjemmeside.

44-årige Jágr er i forvejen den ældste aktive spiller i NHL.

Florida Panthers blev slået ud af første runde i slutspillet, hvor holdet tabte til New York Islanders, der har danske Frans Nielsen på holdet.

Jágr har haft en pointmæssig godkendt sæson med 66 point i 79 kampe. Dermed ligger han nu nummer tre på listen over de spillere, der har scoret flest point i deres karriere i NHL.

- Jaromir har haft en fantastisk indflydelse på vores yngre spillere og har været en nøglespiller i holdets offensiv, siger Panthers-træner Gerard Gallant.

Jágr skriver historie med sin 1100. NHL-assist

- Vi er glade for at have ham tilbage, når vi skal bygge videre på dette års deltagelse i slutspillet, siger han videre.

Hvis Jágr som ventet spiller endnu en sæson, vil han formentlig overhale Mark Messier på andenpladsen over spillere med flest point i NHL's historie. Det sker, hvis tjekken laver 20 point.

Men tjekken skal spille mange år endnu, hvis han vil gøre sig forhåbninger om at overhale nummer et på listen, canadieren Wayne Gretzky.

Jágr har i dag 1868 point, mens Gretzky er suveræn etter med 2857 point.

1 kommentar
Vis kommentarer