Vanvittig VM-åbning: Danmark vinder efter kæmpe-gyser

Det danske powerplay knockoutede Tyskland, der blev besejret 3-2 efter overtid og straffeslag i åbningskampen ved VM

Dansk jubel, da Tyskland blev besejret i VM-åbningen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix
Dansk jubel, da Tyskland blev besejret i VM-åbningen. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix

HERNING (Ekstra Bladet): De kan feste i Herning! Både uden for isen i Boxen - men så sandelig også på den.

VM blev skudt i gang med et brag - og en dansk 3-2-sejr efter overtid og straffeslag over Tyskland efter en fantastisk disciplineret indsats af Janne Karlssons tropper.

Især det danske powerplay var sublimt med to scoringer i fire forsøg - høj klasse.

Men der var også god hjælp at hente i en totalt udsolgt Boxen, der skabte en fantastisk kulisse for Danmarks første VM-kamp på hjemmebane.

DANMARK, DANMARK, DANMARK, gjaldede trofast ned mod de danske spillere, der opløftet spillede den vel nok bedste landskamp i denne sæson.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Første periode tilhørte således de rød-hvide, der havde både overtaget i spillet og flest chancer. Men tyskerne er ikke OL-sølvvindere for ingenting, og de var aldrig ude af kampen.

Det var dog danskerne, der havde de største muligheder i første 20 minutter. Gang på gang blev der løsnet skud mod Timo Pielmeiers mål, og både Peter Regin, Julian Jakobsen og Nicklas Jensen kunne have scoret. Men ind ville pucken ikke.

Der blev løsnet lidt op i 2. periode.

Især da NHL-backen Dennis Seidenberg kort før halvvejs i perioden måtte to minutter i strafboksen. Her satte det danske powerplay tyskerne under pres.

Efter en stor chance til Oliver Bjorkstrand demonstrerede Frans Nielsen verdensklasse med en fantastisk baghåndspasning til Jesper Jensen Aabo, der første gang fandt navnebror Jesper Jensen, som klappede pucken ind bag Timo Pielmeier.

Så var der musik i Boxen - men den varede ikke længe.

For godt tre minutter senere gav Frederik Andersen en retur, som de danske backer ikke fik clearet. Og så røg pucken ud til NHL-stjernen Leon Draisaitl, der gjorde kort proces og bankede Tyskland på 1-1.

Der var dog stadig opbakning til de danske helte - men der skulle et nyt powerplay til, før taget næsten blæste af igen.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Et massivt dansk pres gav mange chancer, og pludselig stod Frederik Storm fri foran mål og havde ingen problemer med at score til 2-1.

Det hensatte størstedelen af de 9982 tilskuere - et bemærkelsesværdigt stykke fra fuldt hus - i ekstase, og deres messende tilråb bragte de danske spillere trygt ind i 3. periode.

Men som så mange gange før lurede Leon Draisaitl i kulissen. Han stjal pucken og fik en kontra, hvor han uselvisk spillede Yasin Ehliz fri til scoring.

2-2 og status quo i en medrivende kamp, der trods to gigantiske chancer til Nicklas Jensen måtte i overtid og straffeslag for at finde vinderen.

Her trak danskerne det længste strå, da Frans Nielsen var eneste målskytte, og de kunne derfor smide to lune point ind på kontoen.

Der bliver dog ikke megen hvilen på laurbærrene. De danske helte skal allerede lørdag aften i aktion igen mod USA.

Danmark-USA kl. 20.15 på TV2 Sport

Canadas Connor McDavid og USAs Dylan Larkin brokker sig over isen i Boxen. Foto: Jens Dresling Ishockey Superstjernerne klager over Boxen: - Den er ikke for god

Tyskland møder Danmark fredag aften i VM-premieren, og OL-sølvvinderne griner allerede af forholdene i arenaen i Herning. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix Ishockey Mærkelige toiletter! Tyskerne griner af VM i Danmark

Philip Larsen - med nummer 36 - nyder tilværeslen i Rusland. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix Ishockey VM-back om 30 minusgrader i Rusland: Esbjerg er værre

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

47 kommentarer
Vis kommentarer