Annonce:
Annonce:

Var verdens største talent: Nu lever han som hjemløs

128 millioner kroner har han ødslet væk og sover nu som hjemløs under buskene i canadisk by og vil ikke have hjælp

Fra Stanley Cup Vinder til hjemløs i Kenora. Se traileren til den hårdtslående dokumentar 'Finding Murph' her. (Video: TSN)
Annonce:
Følg Ishockey

Han var verdens hedeste ishockey-talent, da han i 1986 blev valgt som førstevalg i NHL-draften og scorede drømmeskiftet til Detroit Red Wings, og fire år senere var han med til at vinde sportens fineste trofæ, Stanley Cup, med Edmonton Oilers.

De senere år er det for alvor gået ned ad bakke for ishockey-spilleren Joe Murphy, der forsvandt fra omverdenens rampelys, ødslede 20 millioner dollars (128 millioner kroner, red) væk og nu lever som hjemløs i den canadiske by Kenora. Det dokumenteres i den nye dokumentar 'Finding Murph'.

- Murphy forsvandt sporløst, da han forlod NHL i 2001, og det var under bizarre omstændigheder, siger manden bag filmen Rick Westhead til TSN.

- Han spillede i Washington, og holdet tog til New York, da han og nogle andre spillere tog på natklub efter en kamp. Han gik på egen hånd derfra, og han blev angrebet på gaden.

Annonce:

- En person tog en flaske og skar Joe i ansigtet, en skade der var meget alvorlig, og Joe røg på hospitalet, og det var slutningen på hans NHL-karriere, siger Westhead.

Artiklen fortsætter under billederne

Joe Murphy scorer det afgørende mål for Chicago Blackhawks mod Calgary Flames i 1996 og tiljubles af anfører Chris Chelios. Foto: AP
Joe Murphy scorer det afgørende mål for Chicago Blackhawks mod Calgary Flames i 1996 og tiljubles af anfører Chris Chelios. Foto: AP
 

Fik skøjten i munden: Nu sidder tænderne i læben!

Rasende over brutalt angreb: 'Det var jo et mordforsøg'

Zlatan sælger hus til NHL-stjerne

Den nu 50-årige Joe Murphy åbner også selv op i dokumentaren, hvor man ser ham sove i og rundt omkring buske i Kenora.

- Jeg har været hjemløs i mange år. Det har ikke været let. Jeg har levet steder, som du ikke kan forestille dig, siger Murphy og fortæller, at han tidligere har bedt organisationen bag NHL om hjælp.

- Jeg sagde: 'Det er Joe, jeg har det ikke godt'. Men manden sagde bare: 'Desværre, men du spiller ikke i NHL længere, og så lagde han røret på', siger Murphy, der i dag ikke ønsker hjælp.

Annonce:

Ishockey-spilleren har haft store problemer med spilafhængighed, og ved en enkelt episode brændte han tæt ved en million kroner af på en enkelt weekend i Las Vegas.

- Der er mange mennesker, der siger til ham 'du tjente 15-20 millioner dollars i din karriere, så det her er din fejl, Du burde have taget bedre hånd om dine penge og truffet bedre beslutninger'. Og Joe siger præcis det samme 'Jeg burde have truffet bedre beslutninger', siger Westhead, manden bag dokumentar-filmen.

I alt blev det til 779 NHL-kampe og 528 point for Joe Murphy, der også nåede spilletid for Chicago Blackhawks, St. Louis Blues og San José Sharks, inden han altså stoppede karrieren i Washington Capitals i 2001.

Tidligere har det på brutal vis været fremme, hvordan en anden nuværende sportsstjerne ligefrem håner hjemløse, og det kan du læse lige her.

Hed flirt: Lindsey Vonn scorer ny sportsstjerne

Kom i slåskamp efter to sekunder: Så rev han legendens skæg af!

Usle udebaneture: 'Alle lå nøgne i bussen'

Herunder kan du læse interviews med Danmarks NHL-stjerner:

Sønnen ændrede Danmarks VM-stjerne

Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid

TV: Historisk - 40 straffeslag i samme NHL-kamp

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: