Vigtige resultater i nat: Nu stiger Danmarks VM-chancer

Danmarks ishockeylandshold kan muligvis blive forstærket med yderligere to spillere fra verdens bedste liga

Olaf Eller om Danmarks muligheder i den indledende fase ved VM i ishockey.

San Jose Sharks med danskerne Mikkel Bødker og Jannik Hansen i truppen er færdige i dette års slutspil i verdens bedste ishockeyliga, den nordamerikanske NHL.

I den sjette kamp mod Vegas Golden Knights tabte San Jose Sharks natten til mandag dansk tid med 0-3. Dermed vinder holdet fra Las Vegas serien med 4-2 i kampen.

Og det kan være godt nyt for det danske ishockeylandshold, som i disse uger er vært for VM-turneringen. Hvorvidt de to spillere får lov til at rejse hjem og trække i nationaldragten er op til deres klub at afgøre. Hansen melder sig dog klar, og Bødker er også positiv.

- Det har hele tiden været min plan at tage hjem og spille VM, hvis jeg fik mulighed for det, siger Jannik Hansen til Jyllands-Posten.

- Når alt er, som det skal være, jeg ikke er skadet, og jeg kan nå hjem, så kan jeg ikke se nogen grund til, at jeg ikke skulle tage hjem og spille VM, fortsætter Hansen og bakkes op af Bødker.

- Selvfølgelig er VM i Danmark da en rigtig, rigtig interessant mulighed, og det kunne da være rigtigt sjovt at være en del af. Jeg har ikke snakket med ledelsen for landsholdet eller vores ledelse i San Jose Sharks endnu, men hvis alt går, som det skal, så regner jeg da med at spille VM, siger Mikkel Bødker til Jyllands-Posten.

Mikkel Bødker fik godt 16 minutters spilletid, mens Jannik Hansen ikke var med for San Jose Sharks i nattens kamp.

Tampa Bay Lightning er også videre i slutspillet i NHL efter en sejr på 3-1 mod Boston Bruins.

I næste runde skal Tampa Bay møde enten de forsvarende mestre fra Pittsburgh Penguins eller Washington Capitals, der har dansk islæt i form af Lars Eller.

Vegas Golden Knights møder vinderen af Nashville Predators og Winnipeg Jets med Nikolaj Ehlers på holdet.

Den danske landsholdsspiller Mathias Bau er blevet opereret. Foto: Jens Dresling Ishockey Rift i milten: Dansk spiller færdig ved VM

Danmark mødte Tyskland til en udsolgt kamp. alligevel var der tomme sæder. Bag udskiftningsbænkene og i hjørnerne bag Skoda-bilerne, fordi der ikke er udsyn. Men også rundt omkring, fordi folk ikke møder frem. Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix Ishockey Har du også undret dig? Derfor er der tomme sæder til udsolgte VM-kampe

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

Nikolaj Ehlers er en ubetinget dansk superstjerne i NHL. Han befinder sig godt i det iskolde Winnipeg, hvor de er ved at bygge et storhold op. Foto: John Woods Sport og Spil Nikolaj Ehlers er blevet superstjerne i Canada på rekordtid

6 kommentarer
Vis kommentarer