VM-premiere fra himmel til helvede

De danske spillere leverede på vidt forskelligt niveau i den første VM-kamp mod Frankrig, der blev et drama, som gik i overtid og straffeslag

Jimmy Willemoes analyserede Danmarks chancer ved VM forud for første gruppekamp mod Frankrig. Producer: Martin Lorentsen

KOSICE (Ekstra Bladet): Der var præstationer i begge ender af skalaen, da Danmark indledte VM-turneringen i Slovakiet ved at slå Frankrig 5-4 efter overtid og straffeslag.

De danske perioder var som nat og dag. Første var overbevisende - anden en skandale.

I tredje periode var der mere styr på tingene, og flere spillere fik spillet sig op og vist niveauet.

Lars Eller var skøjtet hjem fra Washington og viste vejen for de danske spillere.

Til gengæld havde målmand Sebastian Dahm en af de dage, han ikke vil huske tilbage på med glæde.

Du kan se Ekstra Bladets karakterer herunder:

 

Ringe
1

En kamp lige til glemmebogen Var chanceløs på det franske 1-0-mål, men så rigtig skidt ud på 2-2-målet, der blev sat ind fra midten. Det må ikke ske. Gav en dum retur til 3-2-scoringen.

DIU

 

Uden for bedømmelse
UB

Sad på bænken hele kampen.

DIU

 

Pengene værd
3

Fik roteret fint rundt med forskellige makkere. Løste sine opgaver fornuftigt og viste, at han har et godt skud fra blå linje.

DIU

 

Pengene værd
3

Fik som altid meget istid og fik efter en ikke helt overbevisende start spillet sig godt op. En vigtig del af den danske defensiv.

DIU

 

Pengene værd
3

Den ældste spiller på holdet spillede på sit sædvanlige stabile niveau og løste på sin rolige facon sine opgaver.

DIU

 

Pengene værd
3

Spillede i lange perioder en godkendt kamp, men fik ikke fulgt helt til dørs på målet til 4-2, der blev sat ind på kontra i overtal.

DIU

 

Pengene værd
3

Solid kamp fra den danske back-kæmpe. Påpasselig i defensiven, tung i tacklingerne, og så fik han også listet et par skud ind.

DIU

 

God
4

Fremragende slagskud, der gav danskerne føringen lige inden første priodepause. Spillede derudover en god defensiv kamp.

DIU

 

Pengene værd
3

Glimrende VM-debut til Pantern-backen. Var god med pucken og bevægede sig godt defensivt. Viste, at han kan begå sig på dette niveau.

DIU

 

Lige bestået
2

Skød som vanligt på det hele. Men man kunne se, at han er lidt rusten efter sin skade. Kom lidt for sent i flere dueller, der kostede udvisninger.

DIU

 

Pengene værd
3

Fik flere gode muligheder, men manglede lige den afgørende skarphed som ved det misbrugte straffeslag i midten af 2. periode, men revancherede sig i straffeslags-afgørelsen.

DIU

 

Pengene værd
3

Den danske kaptajn arbejde godt i begge ender af banen. Fik lagt nogle gode pasninger, der godt kunne have skabt en scoring.

DIU

 

God
4

Viste igen, at han er en af Danmarks vigtigste spillere. Knoklede på ny i alle skift, og det var hans arbejdsraseri, der skabte udligningen til 1-1. Sikker i straffeslags-konkurrencen.

DIU

 

Super
5

Bedste dansker. Hans defensive arbejde var verdensklasse med flere dybe returløb. Offensivt spillede han sig op og satte en flot scoring til 4-3 - samt et sikkert straffeslag.

 

DIU

 

Pengene værd
3

Nyder tydeligvis at være i den danske førstekæde med gode spillere omkring sig. Havde flere gode gennembrud, men manglede skarphed.

DIU

 

Lige bestået
2

Spillede en lidt anonym kamp i en kæde, der ikke fik meget ud af det. Arbejdede dog hårdt.

DIU

 

Pengene værd
3

Den kreative kraft i den danske den danske tredjekæde forsøgte en masse, men der var ikke det store flow. Var på pletten til 4-4.

DIU

 

Lige bestået
2

Det var ikke meget, vi så til to meter-wingen, der brændte en kæmpe chance med fem minutter igen. Måske den sæson-lange pause er lidt svær at ryste af sig.

DIU

 

Pengene værd
3

Også han fik en godkendt VM-debut. Kom med i knokler-kæden med Julian Jakobsen og Morten Poulsen, hvor tingene fungerede.

DIU

 

Pengene værd
3

Stod i spidsen for den danske fjerdekæde, der gjorde det godt. Virkede sikker og rolig på isen, men det kneb lidt med at få skabt chancer.

DIU

 

Pengene værd
3

Knoklede på og viste igen, at han fungerer godt på det danske hold. Kan få meget ud af lidt.

DIU

Se også: Danmarks største stjerne trodser skade

Se også: Gør op med stilen: Nu skal Danmark underholde

5 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere