VM-skarpskytte er startet forfra og øjner NHL-comeback

Nicklas Jensen ser realistisk chance for gennembrud hos New York Rangers efter klubskiftet tidligere på året

Nicklas Jensen ses her i aktion under A-VM i 2014. (Foto: Jan Korsgaard)
Nicklas Jensen ses her i aktion under A-VM i 2014. (Foto: Jan Korsgaard)

Ishockeyspilleren Nicklas Jensen har fået nyt brændstof til håbet om at slå igennem i den nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Den 23-årige danske VM-forward så ellers ud til at være gået noget i stå efter at have opnået 24 kampe i den prestigefyldte liga, men klubskiftet fra Vancouver Canucks til New York Rangers tidligere på sæsonen har givet frisk luft.

- Det var et godt tidspunkt, det skete på. Og det var også en god mulighed for at få en ny start og få muligheden for at spille mig ind på et nyt hold, siger Nicklas Jensen, der nu øjner chancen for at spille sig til en plads på NHL-holdet i Rangers.

- Der er gode muligheder, og det er jo også lidt op til mig selv. Hvis jeg efter sommerferien kommer derover og spiller det ishockey, jeg kan, så har jeg selvfølgelig chancen, mener Nicklas Jensen.

Sebastian Dahm lukkede to mål ind på 77 sekunder (Foto: Jan Korsgaard) Ishockey Chokstart dukker ishockey-drenge i sidste VM-test

Han fik 17 af sine hidtidige 24 NHL-kampe i sæsonen 2013-14, men har de seneste år primært spillet for Vancouvers udviklingshold, Utica Comets.

- Jeg var meget glad for at være i Vancouver-organisationen, men der blev skiftet meget ud hele tiden, og holdet ændrede sig helt vildt. Efterhånden blev det svært at se mine muligheder for at opnå det, jeg gerne ville, siger den tidligere Herning-spiller.

Efter at være blevet tradet til New York Rangers kort efter nytår nåede han 41 AHL-kampe og 25 point for farmerklubben, Hartford Wolf Pack.

Han er såkaldt "restricted free agent" til sommer, men regner med at kontrakten med Rangers bliver forlænget.

- Det er gået rigtig godt, så forhåbentlig kan vi finde ud af et eller andet. Det regner jeg bestemt med, siger Nicklas Jensen.

Inden han kommer så langt, skal den skudstærke forward spille sit tredje A-VM med det danske landshold.

Danmark åbner mod Norge lørdag eftermiddag. At dømme ud fra træningen i Moskva kommer Nicklas Jensen i første omgang i kæde med Morten Madsen og Frederik Storm.

Den bare 18-årige Mathias From, som spiller i svenske Rögle, er blevet udtaget til A-VM. (Foto: All Over Press) Ishockey Talentfuld VM-trup giver landstræneren tro på fremtiden

0 kommentarer
Vis kommentarer