VM-stjernen stod over: Derfor var han ikke til at få øje på

Danmark trænede uden Philip Larsen - alle mand meldes klar til VM-åbning

HERNING (Ekstra Bladet): Da den danske VM-trup var på isen en næstsidste gang inden fredagens VM-åbningskamp mod OL-sølvvinderne fra Tyskland, var den stærke back Philip Larsen bogstaveligt ikke til at få øje på.

Der var dog intet dramatisk i fraværet, selv om spilleren fra den russiske KHL-klub Salavat Yulaev selv forsøgte 'at blæse' historien op ved at tale om 'et brækket ben'.

En alvorlig skade, som i så fald ville være blevet helet på mirakuløst vis, og som må have haft den eftervirkning, at skaden havde sat sig på øjnene.

Det var nemlig problemer med nogle nye kontaktlinser, som fik Philip Larsen til at stå over til torsdagens træning.

Hvis det havde været værre, ville det have været tæt på en katastrofe.

Philip Larsen regnes for måske den bedste back af alle i verdens næstbedste liga, den russisk-baserede KHL-liga.

- I morges var der en begyndende øjenbetændelse, og det ene øje var irriteret. Derfor har jeg taget en dag uden kontaktlinser, forklarede Philip Larsen til Ekstra Bladet.

- Der var ingen grund til at tage nogen chancer.

- Det er ikke andet i vejen. Jeg er fit for fight, siger Philip Larsen.

Philip Larsen holdt træningsfri på grund af problemer med nye kontaktlinser Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Philip Larsen holdt træningsfri på grund af problemer med nye kontaktlinser Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Landstræner Janne Karlsson har valgt at holde kortene tæt ind til kroppen indtil en time før kampstart mod Tyskland. Men de mange optaktskampe har vist, at Philip Larsen skal danne backpar med Stefan Lassen.

Selv om den danske VM-trup lige nu tæller 26 navne, vil der i morgen kun blive skrevet minimum 15 spillere plus 2 målmænd ind i første omgang, fordi der fortsat er minimal mulighed for, at der kan komme yderligere forstærkning .

Jannik Hansen og Mikkel Bødker, begge San José, Nikolaj Ehlers, Winnipeg Jets og Lars Eller, Washington Capitals kan nå at slutte sig til, men alle fire er mere inde i Stanley Cup end ude.

Mads Christensen skal spille VM for 10. gang (Foto: Jan Korsgaard/Ritzau Scanpix) Ishockey Dansker er VM-klar efter vild guldfest

Ishockey Stjernen er VM-klar: Derfor tager jeg hjem til Danmark

Connor McDavid har meldt sig klar for Canada. Han har en gang tidligere deltaget ved VM - der vandt Canada guld. Foto: All Over Press Ishockey Uhyggelig opgave: Superstjerner klar til at møde Danmark

Frederik Andersen har med fantastiske redninger spillet sig ind i alles hjerter i Toronto, hvor alle er på fornavn med 'Freddy'. Foto: Chris Young Sport og Spil Frelseren Frederik er blevet kult i ishockeyens højborg

1 kommentar
Vis kommentarer