Jern-Michelle rørt over publikum: 'Folk råbte de elsker mig'

Michelle Vesterby vandt søndagens ironman i København. Hun er var efter løbet helt rørt over tilskuernes opbakning

En lykkelig Michelle Vesterby løber over stregen som første kvinde i KMDIRONMAN Copenhagen. Foto: Mikkel Khan
En lykkelig Michelle Vesterby løber over stregen som første kvinde i KMDIRONMAN Copenhagen. Foto: Mikkel Khan

En af Danmarks absolut hårdeste jernladys var flyvende på hjemmebane i den danske hovedstad, da hun efter godt ni timer i vild jubel løb først ind over stregen for pro kvinderne ved Skuespilhuset. Michelle Vesterby var suveræn, og hun blev mødt af et kæmpe jubelbrøl fra tilskuerne, da hun løb ind på opløbstrækningen til sin anden ironman-sejr i København.

Dansk jernkvinde gør det igen: Suveræn i København

Og specielt publikums støtte gjorde den seje vestjyde ømmere i benene, end de nok allerede var efter 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,195 km løb.

- Det er helt utroligt, jeg er så lykkelig. Folk råbte til mig på ruten, at de elskede mig, og de bakkede mig op hele vejen. Jeg havde næsten ondt i kæben af at smile over deres opbakning.

Michelle Vetserby var rørt over det danske publikum, der bakkede danskeren massivt op på hele ruten. Foto: Mikkel Khan
Michelle Vetserby var rørt over det danske publikum, der bakkede danskeren massivt op på hele ruten. Foto: Mikkel Khan

Der blev delt high-fives ud til publikum tæt mod mål af den smilende jernkvinde, der vidste sejren var hjemme på den sidste kilometer.

Og det var heller ikke mangel på tilskuere, der dominerede bybilledet i Københavns gader, hvor mere end 200.000 havde trodset det ustadige danske sommervejr, der både bød på silende regnvejr og strålende solskin, for at bakke op om de mere end 3.000 deltagere.

Danskeren vandt foran briten Corinne Abraham, og belgiske Sofie Goos, der også var fuld af lovpriser for de danske tilskuere.

- De er fantastiske, og det her er den fedeste by at løbe i. Stemningen er bare så god, og det er fedt at opleve, fortalte Goos, efter hun havde krydset målstregen.

God optakt til Hawaii
Michelle Vesterby fik med sin sejr den perfekte optakt til VM på Hawaii, og hun slog efterfølgende fast, at hun går benhårdt efter at slutte blandt de tre bedste, som den første danske kvinde nogensinde.

- Den her sejr har givet mig endnu mere selvtillid. Jeg er så glad, og jeg vil helt sikkert forsøge at komme på podiet på Hawaii.

Umiddelbart efter søndagens sejr rejser Michelle Vesterby til Lanzarote, hvor hun skal bruge de resterende otte uger før VM på stillehavsøerne til at forberede sig på det varme klima og holde formen ved lige. 

Jernkvinde: Brorens død ændrede Michelles liv

Drama ved ironman: Mand reddet op af vandet

Stjerne-atlet stukket ned af galning: Gør comeback i København