Kastede op i triumf: Verdensmester kunne høre danskerne synge

GULD-HÅB TIL OL: René Holten Poulsen glæder sig over VM-guldet, for alle de store navne har satset alt på succes i OL-disciplinen netop her

René Holten Poulsen vandt guld ved VM, ligesom han gjorde det for et år siden, men denne gang var det på konge-distancen (Foto: AP)
René Holten Poulsen vandt guld ved VM, ligesom han gjorde det for et år siden, men denne gang var det på konge-distancen (Foto: AP)

Når der om et år er OL i Rio, så har Danmark et særdeles godt bud på en guldmedalje, når der skal roes om medaljer i kajak.

Det står klart efter lørdagens 1000 meter enerkajak ved VM i Milano. Her var 26-årige René Holten fra Maribo hurtigst af alle, og guldet overgår VM-titlen på 500 meter, som han vandt sidste år.

- Det er rimelig fedt, og jeg skal lige have tid til at forstå det. Det er større at vinde 1000 meteren, for det er jo OL-distancen og konge-disciplinen i kajak, siger Holten Poulsen til Ekstra Bladet.

Alle de store med
Og danskerens triumf kommer ikke, fordi feltet var svagt. Danskeren besejrede tyske Max Hoff og portugisiske Fernando Pimenta, der begge ellers slog danskeren ved European Games tidligere på sommeren, og han holdt altså også den forsvarende verdensmester Josef Dostal fra Tjekkiet bag sig.

- Alle de store var med, og alle har satset på at være klar her, siger Holten Poulsen.

Undervejs var danskeren foran fra start til mål.

- Man er aldrig helt sikker på at vinde, men de sidste 200 meter tænkte jeg bare 'hold på, hold på', siger Holten Poulsen.

Ved European Games var René Holten Poulsen nede på tredje trin på podiet (Foto: Ole Steen)
Ved European Games var René Holten Poulsen nede på tredje trin på podiet (Foto: Ole Steen)
 

Opkast igen
Han gav sig så meget, at han kastede op umiddelbart efter målstregen.

- Ja, det var rigtig lækkert, men hvis jeg roer mig helt ud, så sker det ofte, siger Rene Holten Poulsen.

Danskerens opkast fik sølvvinderen Josef Dostal i det muntre hjørne.

- Han var lige henne og fortælle mig, at der var sat et skilt op, hvor der stod, at man ikke måtte fodre fisk og ænder, griner Holten Poulsen.

Efterfølgende var danskeren på podiet, og det var en god oplevelse, at høre nationalsangen.

- Jeg kunne tydeligt høre en masse danskere, der sang med, og der er også flere af de tidligere store danske kajak-navne hernede, siger verdensmesteren og nævner blandt andet Jesper Staal, der var stor i slutningen af 90'erne.

Selv slog René Holten Poulsen igennem i 2008 med EM-guld med Kim Wraae. Dengang foregik det som nu i Milano, men danskeren bryder sig faktisk slet ikke om kajak-stadion i den norditalienske by, hvor der er lidt for meget uro i vandet.  Danskeren har bare ramt en form-top, og måske har VM-guldet ligget længe i luften.

- En tidligere rival, Ken Wallace, havde set mig for tre uger siden, og han mente ud fra det, at jeg kunne vinde, men det sagde han altså først til mig efter løbet i dag, siger Holten Poulsen.

I 2012 glippede René Holten Poulsen OL-medaljen (Foto: Jens Dresling)
I 2012 glippede René Holten Poulsen OL-medaljen (Foto: Jens Dresling)
 

OL-guld
Spørgsmålet er, om René Holten Poulsen kan gentage succesen om et år ved OL i Rio.

- Det håber jeg da, men der er lang tid til, og der kan ske meget inden da. Det er gået godt i denne sæson, men det skal så bare fungere én gang til, siger Holten Poulsen.

René Holten Poulsen nyder VM-guldet, men ærgrer sig også over, at det ikke er lykkedes ham Nils Boe at kvalificere sig til OL i toer-kajak, og derfor havde VM-guldet en bitter eftersmag for kajak-roeren, der dog stadig har chancen for også at kvalificere sig til OL i disciplinen med to mand i båden.

Lørdag var der i det hele taget ikke tid til at fejre guldet, for allerede søndag skal René Holten Poulsen forsøge at gentage bedriften fra sidste år og vinde 500 meteren.

- Jeg skal bare ro så hurtigt som muligt og give den gas én gang til, og der er ikke nogen, der siger, at jeg ikke kan vinde igen, siger Holten Poulsen.

Danskeren har tidligere på sommeren klaget over dårlige træningsforhold i det vindblæste Danmark, men fem uger træningslejr i Ungarn har gjort godt, og René Holten Poulsen overvejer nu at bruge samme taktik før OL næste år.

6 kommentarer
Vis kommentarer