Kickbokser var tæt på toppen: Så ramte tragedien - to gange!

Niclas Larsen har været alvorligt ramt af den livstruende betændelsestilstand stafylokokker hele to gange på to år. Nu er den hårdtprøvede kickbokser endelig klar til at kæmpe sig tilbage ved den internationale turnering Glory 40 Copenhagen

Der kan ikke herske nogen tvivl om, at den danske kickbokser Niclas Larsen er indehaver af et frygtindgydende og ganske imponerende CV. Eller rettere sagt: Han er bestemt en slagkraftig herre – ikke sådan lige at bide skeer med.

Hele fire gange i træk er Niclas Larsen nemlig blevet kåret som dansk mester (fra 2010-13), og en enkelt gang har han triumferet som europamester. Derudover kan han prale med at være forsvarende verdensmester under kickboksning-organisationen WKU.

En hård negl, vel at mærke. Rå og frygtløs.

Vejen til toppen syntes da også for et par år siden at være snorlige og uden større vanskelige forhindringer. I 2015 øjnede den danske letvægter endda chancen for at kravle de sidste skridt op ad rangstien, da han blev tilbudt en vigtig plads i en afgørende firemands-turnering ved Glory – verdens absolut stærkeste og største promotor inden for kickboksning. Vinderen ville efterfølgende blive tildelt en eftertragtet titelkamp. Et drømmescenarie for den unge Niclas Larsen.

Den danske kickbokser Niclas Larsen. Foto: Glorykickboxing.com
Den danske kickbokser Niclas Larsen. Foto: Glorykickboxing.com
 

Hasteindlagt på hospitalet
Men så skete det værst tænkelige for den dengang 25-årige fighter. Med blot to uger til turneringsstart fik Niclas Larsen nemlig konstateret den bakterielle sygdom stafylokokker i sit højre ben og måtte derfor lade sig hasteindlægge på hospitalet.

Han var dermed også nødsaget til at vinke farvel til drømmen om et titelskud. I stedet skulle han i de følgende tre uger ligge stille i hospitalsengen med store mængder smertestillende medicin og stærke doser af antibiotika i kroppen.

- Lægerne var nød til at indlægge mig med det samme, fordi mit infektionstal var livstruende, fortæller Niclas Larsen til Ekstra Bladet.

- Deres melding lød, at der var stor risiko for, at de måtte skære i mit ben, og at der var en chance for, at jeg helt ville miste det.

- Jeg har aldrig før oplevet så stor en smerte, siger han.

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
 

'Et smertehelvede'
Det var indiskutabelt et stort tilbagefald for den stærke letvægter, der gudskelov kom til hægterne igen uden at miste benet. Men der skulle gå hele tre måneder, før han igen kunne stå ordentligt oprejst.

Længe før dette havde den målrettede kickbokser dog sat en vigtig deadline for sig selv. Han ville tilbage i ringen – og det kunne kun gå for langsomt. Når man samtidig er personificeringen af kompromisløs og indædt fightervilje, så virkede det derfor dengang også som en realistisk målsætning for Niclas Larsen.

- Jeg lå i hospitalsengen og mistede en del muskelmasse. Det var et rent smertehelvede, hvis jeg bare skulle bevæge mig tyve meter fra sengen og over til toilettet.

- Hele genoptræningsforløbet, hvor jeg skulle lære at gå igen og sende signaler fra min hjerne ned til min fod, tog virkelig lang tid. Jeg var ekstremt opsat på, at jeg skulle tilbage i kamp så hurtigt som muligt. Men det tog altså lidt længere tid end forventet… siger Niclas Larsen, der tydeligt erindrer det store pres og de mange frustrationer forbundet med indlæggelsen og genoptræningen.

Tilbage i ringen
Niclas Larsen nægtede at opgive kickboksningen og håbet om en skønne dag at vende tilbage i ringen. Ti måneder senere efter indlæggelsen og operationen gik drømmen i opfyldelse. Et uafgjort resultat mod en erfaren russisk verdensmester virkede til at være vendepunktet for den hårdtarbejdende dansker.

- Jeg havde jo sat en dato for, hvornår jeg gerne ville være kampdygtig igen. Også selvom jeg langt fra var klar til at træne mine spark. Men jeg nægtede simpelthen at droppe kampsporten. Der var intet, der skulle slå mig ud, siger Niclas Larsen.

- Det var en lang og sej proces. Min krop var slet ikke klar til at stå i ringen. Men bare det at komme ned i træningscentret og mærke intensiteten fra de andres træning var en kæmpe tilfredsstillelse. Jeg kunne pludselig mere og mere – hoppe lidt på sidelinjen og slå lidt til sandsækken.

- Første gang, jeg kunne sætte mig op på en kondicykel og hjule derudaf, var en fantastisk følelse. Jeg var helt oppe og flyve! siger han.

Foto: Glorykickboxing.com
Foto: Glorykickboxing.com
 

Sygdommen vendte tilbage
Den følelsesmæssige rutsjebanetur og kamp som Niclas Larsen havde gennemgået, viste sig imidlertid kun at være første omgang. Den turbulente rejse tog endnu et dyk, da han sidste år kunne mærke nogle hævede lymfeknuder i sit venstre ben. Atter engang blev danskeren akut indlagt på hospitalet. Nu med et højt infektionstal og stafylokokker i det modsatte ben.

Hans minutiøse forberedelser op til det planlagte comeback ved Glorys første arrangement på dansk grund måtte aflyses blot seks dage før gongongen lød. Danskerbraget mod rivalen Mohammed El-Mir røg i vasken.

- I starten ville jeg ikke acceptere det. Jeg rendte rundt på hospitalsgangene som en tosse med høj feber og forsøgte at holde mig i bevægelse, så jeg kunne holde vægten nede.

- Jeg skrev motiverende citater på opslagstavlerne for at fastholde troen på, at det stadig kunne lade sig gøre.

- Til sidst fik lægerne dog nok og forklarede, at de ikke ville udskrive mig, da mit liv var i fare, fortæller Niclas Larsen, der endnu engang måtte se realiteten i øjnene og aflyse en gylden chance for at kæmpe sig vej frem til en titelkamp.

Foto: Privatfoto
Foto: Privatfoto
 

Juicekur og vitaminer
Hele det sidste år har Niclas Larsen brugt på juicekurer, vitamintilskud, alternative behandlinger og nye kostvaner. Hans immunforsvar er svækket og ikke nær så stærkt, som hans knytnæveslag er i bokseringen. Men letvægteren har ikke holdt sig tilbage og har ihærdigt forsøgt at genfinde glæden ved træningen og den mentale ro og overskud.

Drømmen om et titelbælte lever i bedste velgående. Danskeren vil være verdens ultimativt bedste kickbokser. Han vil udfordre alle de største krigere, der findes. Med to daglige træningspas og et væld af trænere og et kæmpe hold af behandlere er troen på succes igen ved at spire i Niclas Larsen.

Han har allerede bevidst sit værd i Chicago i USA tilbage i februar, da han i sin comeback-kamp besejrede den nykårede polske WKN-verdensmester, Łukasz Pławecki, med et enstemmigt dommerpanel. Det er derfor en afklaret og determineret 27-årig letvægter, der nu kan se frem til Glory 40 Copenhagen den 29. april, hvor han igen har æren af at være co-main-event i verdens stærkeste kickboksning-turnering. Modstanderen denne gang er thailandske Yodkhunpon.

Vejen til stjernerne har været farefuld og barsk, men Niclas Larsen føler sig stærkere og klogere end nogensinde før.

- Jeg har fået et nyt perspektiv på livet. Det går nemlig ikke altid, som man gerne vil have det. Du vælger selv, hvordan du vil reagere på de udfordringer, du møder på din vej. Det handler om indstilling – at trække det bedste ud af en hver given situation. Jeg har været mentalt presset, men det har også gjort mig langt mere bevidst om, hvor stærk jeg er.

- 'Du bliver nok aldrig den samme igen,' var der mange, der sagde. Men jeg blev ved med at tro på det!

- Og da jeg trådte op i ringen i Chicago, tænkte jeg kun: ’Det er der her, jeg vil. Endelig sker det, kom så! Vis ham, hvem der bestemmer. Min ring, mit hjem! fortæller Niclas Larsen.

***

Verdens største kickboxing-event kommer til Danmark

 

Foto: Glorykickboxing.com
Foto: Glorykickboxing.com

Verdens største kickboxing-event kommer til Danmark. Det store internationale arrangement ved navn GLORY 40 Copenhagen bliver afholdt i Forum i København lørdag den 29. april.

Hovedattraktionen til GLORY 40 Copenhagen er mellemvægts-verdensmesteren Jason 'Psycho' Wilnis (30 sejre, 6 nederlag og 1 uafgjorte - 8 knockouts). Han skal op imod den canadiske udfordrer Simon 'The One' Marcus (45 sejre, 3 nederlag og 2 uafgjorte – 24 knockouts).

De to hårdtslående kombattanter har mødt hinanden to gange tidligere – begge gange er pointene blevet fordelt ligeligt imellem dem. Lørdag den 29 april venter derfor et intenst og drabeligt opgør om GLORY’s mellemvægtstitel.

Danske krigere i aktion
Men der er også to spændende danske navne på plakaten til kickboxing-stævnet i Forum.

Den danske letvægter Niclas 'The Destroyer' Larsen (40 sejre, 8 nederlag og 2 uafgjorte - 20 knockouts) bliver hovednavnet i GLORY 40 Copenhagens co-headliner-kamp.            

Og tidligere på aftenen byder GLORY 40 SuperFight Series på en verdensmesterskabs-kamp i letvægtsklassen mellem den danske letvægter Mohammed 'The Dessert Storm' El-Mir (113 sejre, 22 nederlag - 33 knockouts) og Stanislav Renati.

Det er blot anden gang, at GLORY vælger at lægge vejen forbi Danmark. Første gang var i april 2016.

'En fantastisk mulighed'
I år forventer arrangørerne, at der vil dukke omtrent 4000 tilskuere op til kickboxing-stævnet i Forum. Og publikum kan da også godt se frem til to danske kæmpere, som er klar til at give alt, hvad de har for en sejr i verdens bedste kickboxing-turnering.

- Det er helt vildt, at Danmark har hele to kæmpere med til GLORY. Det kan vi godt være stolte af! Det er første gang, at vi har to danskere med på maincard. Det er en fantastisk mulighed for dem begge, lyder det fra den danske GLORY-ambassadør og kickboxing-træner, Hans Olesen til Ekstra Bladet.

- Det er helt sindssygt, at GLORY vælger at lægge deres arrangement i Danmark endnu en gang.

- Den feedback, jeg får fra aktive medlemmer i dansk kickboxing, er meget overvældende. De fleste siger: 'Hold da kæft, kommer GLORY til Danmark?'. Og alle de unge kæmpere vil derfor også gerne på fightcard.

- Derfor er der også et undercard med nordiske talenter fra både Sverige, Danmark og Norge. Og her har de rig mulighed for at blive eksponeret, siger han.

Og det har den danske kickboxing-ambassadør så sandelig ret i. For arrangementet i Forum bliver nemlig transmitteret live i over 170 lande.

GLORY’s kickboxing-regler er baseret på en blanding af flere kampsportsdiscipliner herunder Karate, Muay Thai, Taekwondo og traditionel boksning.