Annonce:
Annonce:

Klar til drømmemålet

Daniel Bækkegaard har med endnu en toppræstation kvalificeret sig til det mytiske VM i Ironman på Hawaii, hvor han går benhårdt efter guldet

Daniel Bækkegaard har via et stort resultat i USA kvalificeret sig til VM i Ironman på Hawaii. Foto: Privatfoto
Daniel Bækkegaard har via et stort resultat i USA kvalificeret sig til VM i Ironman på Hawaii. Foto: Privatfoto
Annonce:

Søndag nat sender Ekstra Bladet eksklusivt boksebraget mellem Floyd Mayweather og Logan Paul. Bliver det til bøllebank, sensationelt nederlag eller ren skandale? Udover hovedfighten er der flere andre kampe. SE MED HER (Ekstra Bladet+)

Tilbage i marts vandt han et stort stævne i Dubai, hvor 70 professionelle triatleter var samlet.

Nu har 25-årige Daniel Bækkegård fra Ølstykke igen leveret et topresultat og har via en tredjeplads ved at stort stævne i Tulsa i amerikanske Oklamhova kvalificeret sig til VM i Ironman på Hawaii.

- Det er super-stort. Det er her til det her mytiske race, at alle de store kanoner, de kommer, og det er det sjoveste race at køre. En Ironman tager jo næsten otte timer, og det er lang tid at være igang, så jeg kører det for at få lov at køre mesterskaberne, og det bliver mega-stort at komme afsted igen, siger Bækkegaard til Ekstra Bladet.

Annonce:

Han tog til USA i håbet om at vinde her, men måtte nøjes med tredjepladsen. Den betød dog, at han klarede kvalifikationskravet til VM i Ironman allerede i første forsøg.

- Så er der ikke så meget stress på mere i forhold til at få det til at lykkes, så det var fedt, siger Bækkegaard, der nu jagter det helt store drømmemål - at vinde selve VM-titlen på Hawaii.

- Det er 100 procent målet. Jeg er 25 år og har nogle år at løbe på, mens mine konkurrenter er mellem 33 og 40 år. Jeg vil ikke spille alderskortet, men jeg kan ikke se, hvorfor jeg ikke skulle kunne vinde, siger Bækkegaard.

- På min tur til USA har jeg fået øjnene op for, at de også bare er mennesker. Man kan godt sætte dem op på en piedestal, når de sådan optræder i magasiner og er celebrities i deres lande, men det er ikke, fordi jeg ikke er lige så god til min sport.

Annonce:

Det er kun to år siden, at Bækkegaard blev professionel, og mens VM blev aflyst på grund af corona sidste år, så blev han i debutsæsonen nummer 15.

Hvorfor har du større chancer for VM-guld i år end i 2019?

- Fordi det egentlig var en meget fin debut. Jeg ramte et hul og knæækede styret og kørte med kun ét gear, alligevel kunne jeg efterfølgende sætte tredjehurtigste løbetid, og så er jeg god til at køre race i varmen, hvilket man skal kunne på Hawaii, siger Bækkegaard.

- Jeg har bevist over for mig selv, at jeg godt kan være med, hvor det er rigtig sjovt, og jeg synes kun, at min mulighed for at køre på podiet eller vinde er blevet større, siger Bækkegaard.

Ved stævnet i USA konkurrerede han mod flere af de gutter, han også skal konkurrere mod på Hawaii, men der er også triatleter, der kvalificerer sig via andre stævner, så konkurrencen bliver hård.

Annonce:

Endnu har ingen andre danskere kvalificeret sig til VM, men Daniel Bækkegaard håber, at også Mathias Lyngsø Petersen og Kristian Høhenhaug kommer med.

VM-racer afvikles 9. oktober, men tre uger forinden satser Bækkegaard også på at have formen til et godt resultat ved VM på den halve Ironman-distance.

Foreløbig står det på en masse træning, og så håber han også på at køre EM på halv Ironman, der afvikles i Helsingør i slutningen af juni.

- Det vil være mega-ærgerligt at misse det race, og jeg har lyst til at køre det, selvom jeg ikke nedtrapper formen dertil, siger Bækkegaard.

Og mens marts-sejren i Dubai blev fejret på coronavis med en cola på hotelværelset, så er der nu åbnet lidt mere op for verden. Men den danske triatlet hang ikke ud på en bar natten lang og fejrede VM-billetten.

- Jeg har det stadig ikke super fedt med at være i større forsamlinger, og jeg risikerer ikke noget.

Annonce:

- Jeg fik en pizza og et par øl i en park. Jeg kører jo for at køre race og ikke for at fejre det, men da jeg kom til familien var de pavestolte, og jeg slappede af i to-tre dage, siger Bækkegaard om præstationen, der fandt sted i forrige uge.

Tilbage i januar var Daniel Bækkegaard hårdt ramt af corona i nogle uger, men det mærker han efterhånden ikke længere gener fra.

I artiklen i marts kan du læse, hvad Daniel tjente på at vinde i Dubai.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: