Klar til fantastisk tæt finale: Han er favoritten

Det bliver de små marginaler, der afgør den imødesete finale mellem Gary Anderson og Adrian Lewis. Men førstnævnte er smal favorit ifølge den danske dart-landsholdsspiller Lars Helsinghof Andersen

Søndag aften klokken 20 dansk tid er der lagt i kakkelovnen til en sindsoprivende finale.

Og nej, det er ikke i fodbold, håndbold, tennis eller en helt fjerde verdenskendt sportsgren - men derimod i dart, hvor to spillere skal duellere om den fornemme verdensmesterskabs-titel i Alexandra Palace i London.

En tvekamp mellem den forsvarende mester Gary Anderson og den 15 år yngre modstander Adrian Lewis.

Skotske Anderson gjorde kort proces lørdag i sin semifinale mod hollandske Jelle Klaasen med cifrene 6-0 i sæt, mens engelske Lewis skulle kæmpe mere for sin finalebillet, da han efter en fornem start mod Raymond van Barneveld, kom i mindre problemer midt i kampen. Lewis kom foran 5-0 i sæt, men van Barnefeld gav ikke sådan op.

Se også: Den vildeste nytårsfest: Klar til VM-finale efter fantom-lukning

Det endte dog lykkeligt for den 5. seedede englænder, da han i sidste ende formåede at lukke og slukke med en sejr på 6-3 i sæt.

Begge spillere har vundet mesterskabet tidligere i deres karriere. Lewis triumferede i 2011 og 2012, mens Anderson altså vandt sidste år - så det er to spillere, der ved, hvad det handler om.

Og seerne og publikum kan forvente en fantastisk finale, der kommer til at blive tæt. Det forudser den danske landsholdsspiller i dart Lars Helsinghof Andersen.

- Jeg forventer, at det bliver tæt. Og det kommer til at gå hurtigt. Det er to spillere, der begge er fantastiske, og som scorer højt, hver gang de spiller. De rammer ikke tit uden for 20'eren, og der bliver scoret mange 180'er. Så forvent nogle hurtige sæt, siger Andersen til Ekstra Bladet.

Den 45-årige danske dartspiller, der selv har kastet med pile i 30 år, har stor respekt for begge finalister. Men han mener, at Gary Anderson er lige dét stærkere.

- Han har set rigtig godt ud i denne turnering. Han er meget formstærk - det er Lewis også - men Anderson virker nogle procenter bedre. Han er selvfølgelig kun svag favorit, da det bliver meget tæt - men jeg tror på Anderson.

Se også: Rystende nervøs Mølby: Tævede dart-legende

Det er den anden- og femte-seedede, der mødes i aften. Er det en overraskende finale?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Det mest overraskende var, da den førsteseedede, Michael van Gerwen, røg ud. Men spillere, der er i top 5, er voldsomt dygtige. Så det er ikke overraskende, at de to står i finalen, siger han.

Har man fulgt lidt med i dart og i dette års VM, har man lagt mærke til den helt elektriske stemning, der er i hallen, hvor dartspillerne skal forsøge at koncentrere sig om at kaste præcist.

Lars Helsinghof Andersen mener dog ikke, at det er et problem for spillerne. Og stemningen er helt essentielt for sporten.

- Hvis jeg stod på den scene med 2000-3000 mennesker, der råbte og skreg, så ville jeg kunne lukke det ude. Og det kan de også. Selvom der er en fest bagved dig, så kan du sagtens koncentrere dig. Problemet opstår, når nogle tilskuere råber direkte til en spiller. Men publikum er forholdsvist godt opdraget, siger han og tilføjer:

- Men stemningen er ekstremt vigtig. Hvis den ikke var der, så var der ingen tv-tid. Jeg kender til én turnering, hvor de kører det uden tilskuere. Det er det mest røvsyge, jeg har oplevet. Det er så stemningsforladt. Så ja, det er meget vigtigt.

Anderson og Lewis har mødt hinanden 38 gange inden aftenens store brag. Anderson fører den interne stilling med 21-17.

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere