Klar til titelforsvar: Guldfirer hamrer i VM-finale

Guldfireren viste stor styrke og vandt sin semifinale ved VM. Dermed er OL-billetten også i hus

Morten Jørgensen var med, da kvartetten var mest succesfuld. I hans fravær leverer Guldfireren dog, og båden er nu i VM-finalen - klar til at forsvare titlen. (Foto: AP)
Morten Jørgensen var med, da kvartetten var mest succesfuld. I hans fravær leverer Guldfireren dog, og båden er nu i VM-finalen - klar til at forsvare titlen. (Foto: AP)

Den danske letvægtsfirer, også kendt som Guldfireren, er klar til såvel VM-finalen som næste sommers OL i Rio de Janeiro.

Det blev resultatet af fredagens semifinale ved VM i roning i franske Aiguebelette, hvor den danske båd bestående af Jacob Søgaard, Jacob Barsøe, Jens Vilhelmsen og Kasper Jørgensen imponerede og vandt semifinalen.

Danskerne tog fronten nærmest fra start, og faktisk var der endda overskud til at trække yderligere fra på de sidste 500 meter.

Halvvejs ved 1000 meter-mærket var den danske båd allerede i front efter en god start, og med 500 meter tilbage var danskerne trukket omkring et sekund fra i front sammen med New Zealand.

Men hvor den danske båd trak fra, blev New Zealand overhalet af Holland kort før mål. Alle tre både er dog klar til finalen.

Guldfireren måtte for nogle måneder siden lave en udskiftning, som har dæmpet VM-målsætningen til i første omgang at komme i finalen.

Bådens mest rutinerede medlem, Morten Jørgensen, måtte på grund af en skade overlade pladsen til Jens Vilhelmsen.

Morten Jørgensen var med til at vinde VM-guld i både 2013 og 2014 sammen med Jacob Søgaard, Jacob Barsøe og Kasper Jørgensen.

Nu er målsætningen om en finaleplads og en OL-billet hjemme. Nu gælder det kampen om mere sølvtøj til det danske roflagskib, og med præstationen i semifinalen lover det rigtig godt for de danske muligheder.

Modsat lykkedes det ikke Sverri Nielsen i sin singlesculler at komme i A-finalen, da han blev sidst af de seks både i sin semifinale.

Han kan dog stadig jagte en OL-kvalifikation i B-finalen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind