Kometens heltedåd: Betaler det hele

Amerikanske basket-stjerner lover at støtte arbejdsløst halpersonale, efter NBA på ubestemt tid er suspenderet på grund af coronavirus

Den nye stjerne er klar med den store pengepung. Foto: Tom Pennington/Ritzau Scanpix
Den nye stjerne er klar med den store pengepung. Foto: Tom Pennington/Ritzau Scanpix

Ligesom i Europa er store dele af sportens verden ved at lukke ned i USA, herunder NBA.

Det påvirker imidlertid langt fra kun dem, der normalt løber rundt med bolden i hænderne. Tusindvis af timelønnede ansatte rundt omkring i landets basketball-arenaer står nu pludselig uden deres levebrød.

Heldigvis for dem har nogle af ligaens velbetalte stjerner besluttet at strække en hjælpende hånd ud i den vanskelige tid, skriver CNN. Prominente navne som de tre forwards Zion Williamson, Giannis Antetokounmpo og Blake Griffin har alle annonceret, at de vil donere trecifrede tusindbeløb i dollars til personalet på deres respektive hjemmebaner.

Williamson i aktion mod Minnesota Timberwolves sidste weekend, hvor alle amerikanske sportsbegivenheder endnu blev afviklet i normale rammer. Foto: Ritzau Scanpix
Williamson i aktion mod Minnesota Timberwolves sidste weekend, hvor alle amerikanske sportsbegivenheder endnu blev afviklet i normale rammer. Foto: Ritzau Scanpix
 

Kometen Williamson fra New Orleans Pelicans beretter blandt andet, at han agter at betale fuld løn til alle ansatte i holdets base, Smoothie King Center, den næste måned.

- Det er folk som dem, der gør vores kampe mulige og skaber det perfekte miljø for vores fans og alle involveret i organisationen. Det her er en lille måde at kunne udtrykke min støtte og taknemmelighed til alle de vidunderlige mennesker, fremgår det af et opslag på hans Instagram-profil.

Større end basketball
En lignende erklæring kom Milwaukee Bucks-profilen Giannis Antetokounmpo med på sin Twitter-profil.

- Det her er større end basketball. Og i denne hårde tid vil jeg hjælpe de folk, der gør mit, min families og mine holdkammeraters liv lettere, skriver han og fortæller, at han vil donere 100.000 dollars til sin klubs personale.

 

Corona-kaosset har også for alvor ramt amerikansk sport de seneste par dage, efter først én spiller blev testet positiv i torsdags, og præsident Donald Trump fredag aften dansk tid erklærede, at man nu befandt sig i undtagelsestilstand.

På det tidspunkt havde der i alt været 41 dødsfald i USA forårsaget af virussen.

Den nye trussel er dog blevet modtaget med meget forskellige grader af alvor i ugens løb.

NBA-lukningen sammenfaldt med igangværende kampe, der måtte stoppe før tid til fansenes store utilfredshed.

Den 27-årige Rudy Gobert fra Utah Jazz var hovedårsag til det hele.

Franskmanden blev ligaens første med Covid-19, som han hurtigt også fik givet videre til mindst en holdkammerat ved meget uforsigtig adfærd i omklædningsrummet.

Det gjorde ikke det hele meget bedre, at han derudover havde fået sig et billigt grin ud af at røre ved alle mikrofoner og båndoptagere på en pressekonference, der blev afholdt mandag.

Her insisterede den 27-årige franskmand på, at der ikke var noget at bekymre sig om, mens han til sin egen store morskab fik provokeret de bekymrede ved at efterlade bakterier så mange steder, han kunne i lokalet.

Gobert har senere måttet krybe til korset og undskylde. Ikke overraskende fik han påkaldt sig en del vrede fra den amerikanske befolkning med sit optrin.

Afbrudt af corona: Så gik fans i oprør

Jokede med corona: Nu er holdkammerat smittet!

Jokede med corona: Nu er holdkammerat smittet! NBA indstiller sæsonen på grund af virustilfælde