Kronprins Frederik tager otte år mere som IOC-medlem

Der er genvalg til kronprins Frederik, der fortsætter som medlem i IOC i yderligere otte år

Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af IOC. Foto: Lars Krabbe.
Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af IOC. Foto: Lars Krabbe.

Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) for en ny otteårig periode.

Det blev fredag aften besluttet på en IOC-kongres i Perus hovedstad, Lima.

Genvalget vækker glæde hos Niels Nygaard, der er formand i Danmarks Idrætsforbund (DIF).

- Jeg er glad for, at kronprinsen tager endnu en periode i IOC og ønsker stort tillykke med genvalget. Vi kan dermed fortsætte det gode samarbejde om at udvikle OL og international idræt.

- Det har stor værdi for DIF og dansk idræt, at kronprinsen sidder så centralt placeret og kan være med til at præge udviklingen, siger Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

Han fortæller desuden, at kronprinsens genvalg er i overensstemmelse med retningen i DIF's internationale arbejde, hvor der arbejdes strategisk på at få flere danskere valgt til internationale topposter.

Senest er Poul-Erik Høyer blevet genvalgt som præsident for Det Internationale Badmintonforbund (BWF). Kim Andersen er tidligere blevet valgt til præsident for Den Internationale Sejlsportsunion.

- Det er vigtigt at få danskere centralt placeret, så vi med vore danske værdier kan præge udviklingen inden for international idræt.

- Når vi har danskere på de højeste poster, kan de være med til at sætte en dagsorden og flytte tingene i en positiv retning som eksempelvis at fremme en ren og fair sport, siger Niels Nygaard.

Valgren tabte kun under et sekund til Pedersen på enkeltstarten i PostNord Danmark Rundt. Foto: Michael Drost-Hansen. Cykling Valgren efter enkeltstart: Jeg regnede med at tabe tid

Kampen mellem Arsenal og Köln førte store problemer med sig - nu åbner UEFA disciplinærsag mod klubberne. Foto: AP Europa League Uefa åbner disciplinærsag mod Arsenal og Köln

Formel 1 Kæmpe rokade på plads: 11 minutter der ændrer Formel 1

Foto: /ritzau/Erik Kragh Sport Elkjær fylder rundt: Forklædt som voksen