Landsholds-kaptajn indrømmer bizar snyd: - Vi aftalte det til frokost

Den australske kaptajn erkender, at holdets ledere planlagde snyd i opgøret mod Sydafrika

Steve Smith fik efter indrømmelsen en kamps karantæne af ICC, mens Bancroft er blevet idømt en bøde. Bliv klogere på hele sagen her (Video: SNTV)

Det er sjældent, at cricket trækker de helt store overskrifter i Danmark, men nogle hændelser kan naturligvis være så opsigtsvækkende, at de ikke er til at komme udenom.

Som for eksempel i denne weekend, hvor Australiens landshold blev fanget i at snyde - direkte på tv og på storskærmen på stadion i Cape Town.

I opgøret mod Sydafrika kunne man pludselig se Australiens Cameron Bancroft fumle med bolden og noget gul tape i bukserne omkring skridtet. Her gnubbede australieren på bolden med den gule tape og jord fra banen, så boldens overflade blev påvirket med det formål at opføre sig anderledes i luften - i håb om at en sydafrikansk modstander ikke ville ramme den med sit bat.

Og når man bliver taget med hånden i bukserne på fersk gerning, kan man jo lige godt lægge sig ned. Og det gjorde australierne da også.

Holdkaptajn Steve Smith indrømmede sågar, at snyderiet ikke opstod i affekt hos 25-årige Bancroft, men derimod var nøje planlagt af holdets mest erfarne spillere.

- Lederne kendte til det. Vi talte om det til frokost. Jeg er ikke stolt af det, der er sket. Det er ikke i spillets ånd. Der er blevet sat spørgsmålstegn ved min integritet og holdets integritet. Det sker ikke igen, lyder det fra Steve Smith, der dog afviser at ville trække sig som holdkaptajn.

Til gengæld melder BBC mandag eftermiddag, at Steve Smith ikke længere er kaptajn for sin indiske klub Rajasthan Royals på grund af snyderiet.

Steve Smith slap efter indrømmelsen med en kamps karantæne af det internationale cricketforbund (ICC), mens Bancroft er blevet idømt en bøde.

Artiklen fortsætter under billedet..

Steve Smith har taget ansvaret for Australiens fusk. Foto: AP
Steve Smith har taget ansvaret for Australiens fusk. Foto: AP

Undersøges til bunds
Noget tyder dog på, at der er hårde sanktioner på vej fra hjemlandets eget cricketforbund, Cricket Australia (CA).

- Det er ikke overstået. Vi har et ansvar for at tage det her videre og undersøge episoden nærmere. De næste dage vil vi forsøge at få en dybere forstålse af, hvad der skete, og hvorfor det skete, siger den administrerende direktør James Sutherland ifølge engelske Daily Mail.

Han beklager episoden over for alle de australiere, der ellers normalt er stolte af deres cricketlandshold.

- Det er et ekstremt alvorligt problem. Australiere er meget stolte af deres crickethold, men i dag vil de ikke vågne op og være stolte. Cricket skal spilles efter både spillets ånd og regler. Ingen af delene skete i Cape Town, og det er ekstremt skuffende.

Siden skandalen mod Sydafrika er flere engelske medier desuden begyndt at spekulere i, om australierne lavede et lignende nummer, da de mødte England i Sydney i januar.

Der florerer således en video og billeder, hvor samme Cameron Bancroft angiveligt putter sukker i lommen for at kunne bruge det på samme måde som den gule tape i Sydafrika.

Den episode har de australske spillere dog endnu ikke erkendt sig skyldige i.

Cameron Bancroft forrest til venstre udførte det beskidte arbejde udtænkt af ledende spillere på det australske landshold. Foto: AP
Cameron Bancroft forrest til venstre udførte det beskidte arbejde udtænkt af ledende spillere på det australske landshold. Foto: AP
 

Gigantisk skandale fanget på tv: Australsk landshold taget i fusk

Rædsomme Caroline-trusler i fokus: Måtte forklare sig på pressemøde

Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+