Lars Løkke afslører: Kronprinsen skal i kortere snor

- Vi har forsøgt at ramme det lidt fastere ind, siger statsministeren om kronprinsens rolle i IOC

- Kronprinsen har forvaltet sit medlemskab af IOC på en hensigtsmæssig og tilfredsstillende måde, lød det fra Lars Løkke under en Folketingsdebat sidste år. Video: Ritzau

En skarp kritik rettede sig mod kronprins Frederik, da han kort før de olympiske lege i Rio de Janeiro i 2016 som medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) stemte for at lade russiske atleter deltage.

Hans stemme gik imod regeringen, som med et bredt politisk flertal i ryggen ville udelukke Rusland efter afsløringen af et statsstøttet dopingprogram.

Siden er kronprinsen blevet genvalgt, og ifølge statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bliver der koordineret bedre i tilsvarende situationer. Det fortæller Løkke i et interview med Politiken.

- Vi har det særlige udvalg omkring ham og har – vel også oven på den lidt uhensigtsmæssige kommunikation fra flere steder i Rio – forsøgt at ramme det lidt fastere ind, for selvfølgelig kan man sige, at det (kronprinsens medlemskab, red.) rummer nogle udfordringer. Men det rummer godt nok også nogle muligheder.

- Og så er det klart, at der også er den anden side af mønten – det må man så håndtere, siger han til avisen.

Artiklen fortsætter under billederne

Kronprins Frederik får lidt at tænke over. Foto: Lars Krabbe
Kronprins Frederik får lidt at tænke over. Foto: Lars Krabbe

Kronprinsen kommer i kortere snor fremover. Foto: Lars Poulsen
Kronprinsen kommer i kortere snor fremover. Foto: Lars Poulsen

Kronprins Frederik er genvalgt som medlem af IOC. Foto: Lars Krabbe. Anden sport Kronprins Frederik tager otte år mere som IOC-medlem

Skyd nu brystet frem og vær lidt stolt af de danske sportspræstationer Sport og Spil Kronprinsen træt af dansk ydmyghed: Gider ikke sige 'undskyld'

Udvalget af embedsmænd blev nedsat af den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), da kronprinsen i 2008 blev kandidat til IOC.

Udvalget blev nedsat for at sikre, at kronprinsen til enhver tid " er tæt informeret om, hvad der er regeringens politiske linje, så der ikke dukker et modsætningsforhold op imellem, hvad han gør og siger; og hvad der er den politiske linje", skriver Politiken.

Udvalget består af embedsmænd fra tre ministerier: Stats-, Udenrigs og Kulturministeriet.

Kronprinsen ønsker ikke at give en kommentar til Politiken. Han har tidligere forklaret, at han ville føre udenrigspolitik, hvis han talte for at russiske atleter skulle udelukkes.

Team Danmarks direktør Preben Kragelund sad bænket på de billige tilskuerpladser under OL i Athen (Foto: Thomas Wilmann) Sport og Spil Fire OL-skandaler vi ikke glemmer

Lars Jørgensens bog er aktuel her kort tid før kronprinsen skal i aktion som IOC-medlem ved vinterlegene i Sydkorea. Jan Jensen Kronprinsen punkteres i ny bog

Kronprins Frederik sammen med IOC-præsidenten Thomas Bach. De har igen forpasset muligheden for at gøre op med det russiske dopingsvineri. Foto. Lars Poulsen Jan Jensen Trist dag for international idræt: Hvad gør Kronprinsen og IOC nu?

192 kommentarer
Vis kommentarer