Legenden i kovending: Nu stopper han ikke alligevel

Raymond van Barneveld stopper alligevel ikke med det samme, som han ellers har annonceret

Raymon van Barneveld tager alligevel VM med i december. Foto: Ritzau Scanpix
Raymon van Barneveld tager alligevel VM med i december. Foto: Ritzau Scanpix

Den hollandske dartspiller Raymond van Barneveld har svært ved at beslutte sig.

Torsdag annoncerede han, at han stoppede karrieren med øjeblikkelig virkning, da han blev endeligt sendt ud af sæsonens Premier League med et 1-7-nederlag til verdensmesteren og landsmanden Michael van Gerwen.

Den femdobbelte verdensmester resignerede mildest talt.

- Jeg har taget beslutningen. Jeg er færdig nu. Jeg vil ikke føle smerten mere. Det har været smerte hver eneste uge de sidste tre eller fire år. Jeg er ok med beslutningen. Jeg er lettet. Jeg er færdig, lød det fra Barneveld, der ikke længere spiller dart, som han gjorde engang.

Men fredag fik piben pludselig en helt anden lyd.

Barneveld har ganske enkelt fortrudt.

- Det gik op for mig, at jeg ikke burde tale ud på den måde, når jeg har så stærke følelser. Jeg vil slutte min karriere i Alexandra Palace med et sidste verdensmesterskab, siger han om det kommende verdensmesterskab i London i december og januar.

Det har hele tiden været planen, at netop den turnering skulle være hollænderens sidste.

Beslutningen kommer, efter 'Barneys' manager skrev på Twitter sent torsdag aften, at hans klient havde fået kolde fødder og ville bruge et par dage på at tænke beslutningen om at trække sig tilbage igennem.

Artiklen fortsætter under billedet..

Ramt af personlige problemer
Barneveld har haft en række personlige problemer på det seneste. Blandt andet har flere medier fortalt, at han ligger i skilsmisse med sin hustru gennem 25 år.

Og han lægger da heller ikke skjul på, at de private udfordringer har påvirket hans spil.

- Jeg håber, at folk forstår de svære tider, som min familie og jeg er gået igennem, og jeg har brug for at få styr på mig selv.

- Jeg vil tage et par dages fri, og så vil jeg forsøge at konkurrere, så godt jeg kan i turneringen uden for rampelyset i de næste uger, siger han ifølge BBC.

Raymond van Barneveld var indtil for få år siden en af verdens absolut bedste spillere, men rangerer i dag blot som nummer 30 PDC's rangliste.

Første gang nogensinde: Verdensmester taber sensationelt

Derfor stopper stjerne - konen blev truet med pistol

Anmelder: Ret kikset forsøg af Wozniacki