Legendens vanvittige farvel: Gik point-amok i afskedskamp

Den 37-årige NBA-stjerne lukkede karrieren med vanvittige 60 point i hjemmesejren over Utah Jazz

Fans, venner, tidligere holdkammerater, Hollywood-stjerner og hobevis af journalister var mødt op for at tage afsked med Kobe Bryant. (video: AP)

Ingen kunne have skrevet et bedre manuskript til at sige farvel efter en imponerende karriere i amerikansk basketball.

Da Kobe Bryant natten til torsdag takkede af hos Los Angeles Lakers skete det med manér, og Bryant viste, hvorfor han efter 20 år i amerikansk basketball er blevet en kæmpestjerne i sporten.

Kobe Bryant sluttede nemlig med at score hele 60 vanvittige point i farvelkampen i Los Angeles mod Utah Jazz, der blev besejret 101-96.

Opgøret var næsten en stor Hollywood-fortælling værdig, og den følelsesladede kamp blev en stor hyldest til den 37-årige basketstjerne, hvor alverdens kendte folk var mødt op for at hylde den glorværdige karriere.

400 journalister var dukket op til Lakers' sidste sæsonkamp for at være der, når Kobe Bryant sagde farvel. Han takkede for supporten med 60 point. (Foto: AP)
400 journalister var dukket op til Lakers' sidste sæsonkamp for at være der, når Kobe Bryant sagde farvel. Han takkede for supporten med 60 point. (Foto: AP)
 

Således jublede både den tidligere fodboldstjerne David Beckham samt skuespilleren Jack Nicholson med, da Bryant diskede op med sit show for øjnene af 19.060 tilskuere i Staples Center.

Normalt dækkes Los Angeles Lakers kampe af 125 journalister, men til Bryants sidste kamp, var 400 mødte op, mens en lang række spillere, som Bryant har spillet sammen med gennem karrieren, også var mødte frem til hyldest.

Der blev vist glimt fra karrierens store øjeblikket på video i hallen før det store farvel, som blev forvandlet til et basketeventyr, da spillet blev sat i gang.

Afskedskamp i Hollywood: Efter næsten 20 år i Los Angeles Lakers trækker en af sportens største sig tilbage. (Foto: AP) Sport og Spil Er Kobe Bryant den største i historien?

- Jeg kan ikke fatte, hvordan de seneste 20 år er gået. Det her er helt tosset. At stå her sammen med alle jer (i hallen, red.) og mine holdkammerater og værdsætte det her og den rejse, vi har været på.

- Jeg voksede op som Lakers-fan, og jeg vil dø som Lakers-fan - jeg mener en die-hard Lakers-fan. Man vil ikke kunne have skrevet det her bedre. At blive traded til klubben, komme her og være her i 20 år. Ingen ord kan beskrive, hvad jeg føler for jer alle.

- Af hele mit hjerte tak, hvad kan jeg ellers sige, lød det fra Bryant, da han efter kampen satte ord på sine følelser efter den sidste kamp.

Andetsteds vandt Golden State Warriors for 73. gang i sæsonen, da de slog Memphis Grizzlies 125-104. Dermed skrev Curry og konsorter historie som det mest vindende hold i den regulære sæson nogen sinde. Hidtil har det legendariske Chicago Bulls-hold haft rekorden med 72 sejre, men den er nu overgået af de forsvarende mestre fra Golden State.

Det er slut. Efter 20 år som superstjerne i NBA har Kobe Bryant spillet sin sidste kamp. (Foto: AP)
Det er slut. Efter 20 år som superstjerne i NBA har Kobe Bryant spillet sin sidste kamp. (Foto: AP)
 

Blå bog: Kobe Bryant

Født: 23. august 1978 (37 år gammel)

Drafted: Af Charlotte Hornets med 13. overall pick i første runde af 1996-draften (straks traded til Los Angeles Lakers, hvor han spillede hele karrieren)

Titler:
NBA-vinder (2000, 2001, 2002, 2009 og 2010)
OL-vinder (2008 og 2012)

Personlig hæder:
NBA finale-MVP (2009, 2010)
NBA sæson-MVP (2008)
Udtaget til 18 All Star-kampe
Lakers all time-topscorer
Vinder af Slam Dunk Contest (1997)

Kampe: 1565

Point: 39.223

Vidste du... I 2006 scorede Bryant 81 point i en kamp - kun Wilt Chamberlain har scoret flere.

17 kommentarer
Vis kommentarer