Lundberg skriver historie igen: Scorer første danske point

Den danske NBA-pioner spillede hele fjerde periode og scorede tre point, da Suns tabte til Clippers

Gabriel Iffe Lundberg kom på pointtavlen. Foto:  CHRISTIAN PETERSEN/Ritzau Scanpix
Gabriel Iffe Lundberg kom på pointtavlen. Foto: CHRISTIAN PETERSEN/Ritzau Scanpix

Forleden skrev Gabriel 'Iffe' Lundberg historie ved at blive den første danske basketspiller, der fik spilletid i NBA. Nu har den 27-årige københavner nået en ny milepæl.

Med en trepointsscoring tidligt torsdag morgen lavede Lundberg sine første point i den prestigefyldte liga. Det skete, da han med Phoenix Suns på udebane tabte med 109-113 til Los Angeles Clippers.

Efter godt fire minutters spilletid i debuten og et lynindhop onsdag fik danskeren for første gang lov til at vise sit værd i en længere periode.

Lundberg var på banen i hele fjerde periode. Her blev han foruden sine tre point noteret for fem assister og to rebounds.

Derudover kan han glæde sig over at have været i aktion i sit holds klart bedste periode i kampen. Med Lundberg på banen vandt Phoenix sidste quarter med hele 48-26.

Her var topholdet tæt på at fuldbyrde et voldsomt comeback efter en sløj første halvleg.

Suns tabte første quarter med 22-26, inden holdet for alvor kom på hælene i kampens næste fjerdedel, som Clippers vandt med 34-9.

Dermed havde hjemmeholdet skaffet sig en solid pauseføring på 29 point. Der var derfor brug for en kraftpræstation, hvis Phoenix Suns skulle styre udenom sæsonens kun 17. nederlag.

I tredje quarter lykkedes det at indhente tre point, men det var i den sidste fjerdedel, at der for alvor kom fart over gæsterne - og det skete altså med Lundberg på banen.

Selvom det ikke lykkedes at nå helt op, kan Phoenix Suns trøste sig med, at holdet sidder tungt på førstepladsen i NBA's vestlige halvdel med 63 sejre i 80 kampe.

Holdet er for længst kvalificeret til playoff, men mangler endnu to kampe i grundspillet.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hjælp danskeren – sænk afgiften på benzin

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+