Messi og Ronaldo står sammen efter terror

De sociale medier er fyldt med tilkendegivelser fra sportens største navne efter terrorangrebet i Barcelona

Lionel Messi var hurtigt på banen med et budskab om, at flertallet ønsker at leve sammen med respekt og tolerance for hinanden. Foto: AP
Lionel Messi var hurtigt på banen med et budskab om, at flertallet ønsker at leve sammen med respekt og tolerance for hinanden. Foto: AP

Rivaliseringen mellem Spaniens to største fodboldklubber er glemt for en stund efter torsdagens skrækkelige terrorangreb.

Spændinger har der altid været mellem Catalonien og hovedstaden Madrid; de udkæmpes på grønsværen, når FC Barcelona og Real Madrid mødes, men selv om forholdet ofte beskrives som et spørgsmål om liv og død, er der trods alt kun tale om sport.

Efter terror-angrebet på Ramblaen stod sportsverdenen sammen.

Uanset klub, nationalitet eller sportsgren.

- Vi overgiver os ikke, dem af os som ønsker at leve i en fredelig verden fri for had. Det overvældende flertal ønsker respekt og tolerance som basis for vores sameksistens, skriver Barcelona-stjernen Lionel Messi på sin Facebook-side.

Argentineren sender sine tanker og støtte til ofrenes venner familie, og det samme gør Real Madrid-stjerner.

- Forfærdet over nyhederne fra Barcelona. Fuld støtte og solidaritet med familierne og vennerne til ofrene, skriver Cristiano Ronaldo på portugisisk på Twitter.

Verdensstjernen sender sin fulde støtte til familier og venner til ofrene. Foto: All Over Press
Verdensstjernen sender sin fulde støtte til familier og venner til ofrene. Foto: All Over Press

Gareth Bale var også hurtigt ude med tanker

Det samme var de store spanske stjerner fra andre sportsgrene.

- Knust over, hvad der er sket i Barcelona. Al min støtte til de berørte familier og byen, skriver tennisspilleren Rafa Nadal.

- Det er så trist, hvad der sker i Barcelona. Min støtte til familierne af ofrene og de sårede i disse hårde tider. Stop det, lyder det fra Formel 1-køreren Fernando Alonso.

Cykel-stjernen Alberto Contador er lige så rystet.

- Uden ord for, hvad der er sket i Barcelona, al min støtte til byen og især til familier og venner til ofre og berørte.

NBA-veteranen og tidligere basketball-spiller fra Barcelona Pau Gasol fulgte rystet med fra USA.

Udover de fleste spanske både sports- og naturligvis fodbold-stjerner var også en række udenlandske klubber hurtigt på banen.

En række danske sports-stjerner med nuværende eller tidligere tilknytning til Barcelona har også udtrykt deres medfølelse på de sociale medier.

Skræmmende detalje: World Trade-pilot boede i Cambrils

Saszeline trodser terror - flytter til Barcelona om 10 dage

Nu begynder intens menneskejagt: Her er politiets plan

Panik under politiaktion: Seks civile og en betjent såret