Annonce:
Annonce:

Michael Jordan donerer kæmpe beløb til racismekamp

De næste ti år vil basketlegenden Michael Jordan være med til at donere 660 millioner kroner til antiracisme

Michael Jordan, der i flere år var blandt verdens bedste basketspillere, sender penge efter formål, som tager kampen op med racisme. (Arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters
Michael Jordan, der i flere år var blandt verdens bedste basketspillere, sender penge efter formål, som tager kampen op med racisme. (Arkivfoto) Foto: Benoit Tessier/Reuters
Annonce:

Den tidligere basketballspiller Michael Jordan donerer sammen med sportsgiganten Nike 100 millioner dollar over de næste ti år til blandt andet arbejdet mod racisme.

Det fremgår af en meddelelse på Nikes hjemmeside.

Pengene, der i dansk valuta svarer til cirka 660 millioner kroner, skal foruden arbejdet mod racisme gå til at sikre større social retfærdighed og bedre adgang til uddannelse, lyder det i meddelelsen.

- Gennem vores Jordan Wings Program har vi fokuseret på at sikre adgang til uddannelse, mentorer og muligheder for unge sorte, der møder modstand på grund af systematisk racisme.

- Men vi ved, at vi kan gøre mere, udtaler Craig Williams, direktør for Jordan Brand, i meddelelsen.

Jordan Brand er et selskab ejet af Nike. Selskabet sælger blandt andet sko og tøj og bruger den tidligere basketballspiller Michael Jordan som frontfigur.

Annonce:

Michael Jordan blev i 80'erne og 90'erne regnet for at være en af de bedste basketballspillere i verden.

Ud over præstationerne på banen tjente Michael Jordan masser af penge på mere kommercielle aktiviteter. Eksempelvis var han i 1996 med i spillefilmen 'Space Jam'.

Donationen kommer i kølvandet på store demonstrationer i USA, hvor mange tusinde har udtrykt deres utilfredshed med forskelsbehandling over for sorte.

Startskuddet til demonstrationerne har været dødsfaldet for den sorte mand George Floyd.

Han døde 25. maj efter en anholdelse, hvor en hvid politibetjent havde siddet på ham og presset sit knæ ned mod hals- og nakkeregionen, så George Floyd ikke kunne få luft, hvilket han forsøgte at gøre opmærksom på.

Dødsfaldet har siden ført til store demonstrationer på tværs af USA, hvor nogle har været fredelige, mens der i andre har været meldinger om vold, hærværk og plyndringer.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: