Er han Danmarks næste UFC stjerne?

Mark O. Madsen kan blive Danmarks nye store stjerne indenfor MMA

Mark O. Madsen godt i gang med at vinde sin kamp (Foto: Jacob Ehrbahn)
Mark O. Madsen godt i gang med at vinde sin kamp (Foto: Jacob Ehrbahn)

Billederne står stadigt knivskarpe på nethinden. Den 28-årige danske OL-bryder Mark O’s september debut til EUMMA6- stævnet i Brøndbyhallen.

52 sekunder i kampburet. Et effektivt, brutalt knockout af tyskeren Phillipp Henze –og alle vidste med det samme, at MMA-sporten havde fået en ny dansk verdensstjerne.

Mark O. Madsen har tegnet en kontrakt på seks kampe med det danske sports- og promotorfirma EuropeanMMA og der bliver ikke lagt skjul på, der er store forventninger til den eksplosive og stærke fighter fra Lolland-Falster.

Det var EuropeanMMA’s matchmaker og talentscout, Otto Knudsen, der efter OL i London sidste år tog kontakt til Mark O. og lagde grunden til bryderens ”cross-over” til MMA kampsporten.

- Jeg var ikke i tvivl om, at Mark O. havde et kæmpe potentiale, sagde en stolt Otto Knudsen efter den lynhurtige, men aldeles overbevisende danske præstation i Brøndbyhallen.

Mark O. strutter også af selvtillid oven på sin fornemme debut.

- Jeg vurderer 2014 til at blive et rigtig spændende år på både MMA og brydefronten, hvis jeg kan holde de gode takter, jeg viste i min MMA debut, fortæller en uforstyrret Mark O. Madsen og ser forventningsfuldt frem til sin næste kamp.

Det store spørgsmål er nu:

Vil der være vagtsomme og interesserede øjne fra det amerikanske UFC på Mark O. i Falkoner Centeret den 12. december til det store julestævne, EUMMA8?

Er det hos UFC OL-sølvvinderen Mark O. som første dansker skal finde sit guld?

TV: Vanvittig knockout sender Dalby mod MMA-himlen

Ud i verden
Men nu er er turen kommet til resten af verden. Det er her UFC skal gro. Store stævne- og Tv-aftaler er allerede lavet i Syd- og Mellemamerika, og der er også sat turbo på udviklingen i Europa.

Det har dog ikke været nemt for UFC at få ordentligt fodfæste på denne side af dammen– dels på grund af modstand mod MMA, f.eks. er det stadig forbudt i Frankrig, og dels på grund af en lidt for kæphøj, amerikansk inspireret cigarføring overfor lokale MMA-organisationer og en let kommanderende tilgang til de europæiske Tv-stationer.

Med ansættelsen sidste år af den tidligere chef for fodboldklubben Manchester City, Garry Cook, som Europa boss er der kommet mere sans og samling omkring UFCs transatlantiske erobringstogt.

I UK har UFC indgået en Tv-aftale med det nye BT-netværk, der i direkte konkurrence med SKY-sport har stor succes med at skaffe abonnements kunder til deres sports udbud. Cook har også taget fat i den amerikanske oven fra og ned efter ”vi ved meget bedre”-holdning og prædikere nu en mere lokal funderet tilgang til udbredelsen af MMA i Europa – her under bl.a. Skandinavien, hvor MMA-kulturen er meget levende og i fremgang.

- Vi er nødt til at opdyrke det lokale talent. Først og fremmest i forhold til rekruttering af fightere, men også i forhold til alliancepartnere, der allerede har gang i MMA aktiviteter i de lokale markeder, siger Garry Cook til den engelske avis The Telegraph.

Det danske initiativ
Det er naturligvis vand på den danske Mixt Martial Art-mølle i form af selskabet EuropeanMMA, der gennem det sidste år har konsolideret sig som den vigtigste promoter og arrangør af kampstævner rundt om i landet.

EUMMA6 i september i Brøndbyhallen var ikke bare det stævne, der med et brag fik placeret Mark O. i et større MMA-publikums bevidsthed, men også i det hele taget blev afviklet i en udbredt stemning af ”her er noget på vej” blandt publikum. Også det faktum, at der nu er live Tv-dækning af kampene via TV3-sporten, streaming af kampene på Danmarks største online site, eb.dk, og stærkt øget pressedækning borger godt for at MMA-sportens udvikling i fremtiden.

- Det er klart, at vi har skævet til, hvordan UFC har udviklet sig, men vi har dog altid vidst, at vi var nødt til at udvikle os fra bunden og op. Vi er meget tilfredse med, hvor det er gået det sidste års tid og står godt rustet til fremtiden, siger promoter Hans-Henrik Palm, der glæder sig til at præsentere det næste stævne, EUMMA7, i Vejlby-Risskov hallen i Aarhus nu på torsdag den 7. november.

Der er linet op til det store show, når bl.a. danske Simon Carlsen møder polske Tomasz Narkun i aftenens titelkamp i let sværvægt.

Følg med på TV3 sport fra klokken 21.00 og online på eb.dk.

OG HUSK! Ekstra Bladets tv-magasin TÆSK rammer sitet kl. 12.00 i dag, hvor gæsten er skuespiller og entertainer Michael Carøe, der fortæller om sin begejstring for MMA og specielt Mark O. Madsen.