Chok i MMA-verdenen: Stjerne-kæmper død af skader

Den portugisiske MMA-stjerne João Carvalho er død efter alvorlige skader i en kamp i Dublin

Den 28-årige MMA-kæmper João Carvalho døde mandag som følge af alvorlige hjerneskader efter en kamp. (Privatfoto)
Den 28-årige MMA-kæmper João Carvalho døde mandag som følge af alvorlige hjerneskader efter en kamp. (Privatfoto)

Den 28-årige portugisiske Mixed Martial Arts-kæmper João Carvalho døde mandag på operationsbordet som følge af alvorlige skader bare to dage efter stævnet Total Extreme Fighting i Dublin. Det skriver The Guardian.

Den afdøde MMA-kæmper Carvalho var lørdag oppe imod den irske fighter Charlie 'The Hospital' Ward, som vandt over Carvalho på teknisk knockout midt i tredje omgang.   

MMA Første nederlag til MMA-dansker: Vidste jeg snart ville tabe

Umiddelbart efter opgøret beklagede Carvalho sig ifølge Mirror over, at 'at han følte sig skidt tilpas'. Og med det samme tog stævnets læger sig af ham og sendte ham på et nærliggende hospital, hvor læger straks gik i gang med at operere for svære hjerneskader. Desværre var skaderne så massive, at han ikke stod til at redde. Sent mandag døde han på hospitalet.

Ifølge den ansvarlige for kæmpernes sikkerhed ved stævnet havde man ikke set Carvalhos alvorlige skader komme. Stævne-lægerne gjorde angiveligt alt, hvad de kunne for at sørge for udøvernes sikkerhed.

- Lægerne tjekkede Carvalho mellem hver omgang, og hver gang gav han fyldestgørende svar på deres spørgsmål. Han svarede på hvert eneste spørgsmål. Han blev spurgt om, hvor han var, hvilken omgang de var nået til, og hvilken dag i ugen det var.  Og han svarede perfekt hver gang, siger Katarzyna Michlic, som var lægeansvarlig ved stævnet, ifølge Mirror.

MMA Smask! Dansk MMA-talent brutalt banket ned i debut

Carvalhos MMA-hold Nóbrega Team kom umiddelbart efter dødsfaldet mandag med en officiel udmelding på deres Facebook-side:

- Det er med dyb sorg og tristhed, at vi skriver disse ord, om at João Carvalho er død efter 48 timer i kritisk tilstand, lyder det.

Arrangørerne bag stævnet i Dublin i Irland, hvor Carvalho kom til skade, er også kommet med en udmelding oven på hans tragiske dødsfald.

- Total Extreme Fighting er meget kede af nyheden om João Carvalhos død. Vi vil gerne vise vores dybeste medfølelse for familien og holdkammeraterne til João Carvalho. Vores tanker og bønner går ud til dem, siger den administrerende direktør Cesar Silva

Arrangørerne har været i kontakt med Carvalhos familie, og de beder omverdenen om forståelse for deres behov for privatliv i denne svære tid.

146 kommentarer
Vis kommentarer