Dansk OL-stjerne før MMA-comeback: Vi kunne have gjort det bedre

Alting har været vendt på hovedet for Mark O. Madsen op til karrierens tredje MMA-kamp

Se Mark O. Madsen sejre her. Video: Viaplay

Et af de gennemgående kendetegn ved Mark O. Madsen er hans ro.

Bryderen fra Falster har en forrygende evne til at koncentrere sig og være til stede, når omgivelserne kræver det af ham.

Gennem en hel karriere har sølvvinderen fra Rio hvilet meget i sig selv og i høj grad kunne koncentrere sig om sin brydning, der har gjort ham til en af verdens allerbedste.

Men den karriere, der har budt på så godt som alt, er foreløbig sat på standby til fordel for en på mange måder anderledes verden som MMA-kæmper.

Træningen har fyldt en stor del for Mark O. Madsen de seneste måneder. Men det har koordinering, planlægning og telefonopkald i den grad også. Foto: Jonas Olufson
Træningen har fyldt en stor del for Mark O. Madsen de seneste måneder. Men det har koordinering, planlægning og telefonopkald i den grad også. Foto: Jonas Olufson
 

Det mærker han i disse dage og uger, hvor forberedelse og træning i måneder kulminerer lørdag aften, hvor han går i buret i hjembyen Nykøbing F. for at møde en svensker i karrierens tredje MMA-kamp.

Det er nyt, og det er anderledes.

Det fortæller Mark O. i en snak med Ekstra Bladet i Sporting Health Club i København.

- Jeg har haft travlt. Jeg har haft MEGET travlt. Rammerne for stævnet har skulle skabes. Der har skulle tænkes sponsorer, hallen, hvor stævnet foregår, hele setuppet, siger han og skynder sig at tilføje, at MMA Galla som arrangør af stævnet selvfølgelig er meget inde over.

Mark O. Madsen er lige ved at være helt klar til lørdagens MMA-stævne. Foto: Jonas Olufson
Mark O. Madsen er lige ved at være helt klar til lørdagens MMA-stævne. Foto: Jonas Olufson
 

Men indledningsvis har 33-årige Madsen været motor og indpisker et langt stykke hen ad vejen. Og det har ikke bare været nyt, det har været overvældende.

- Det foregår jo 'hjemme' hos mig, og vi har gjort meget brug af mine kontakter og netværk. Så jeg har haft travlt med at få alting til at spille. Det har været en stor udfordring, erkender han og tilføjer, at der næste gang vil være forandringer.

- Jeg er bestemt ikke i dårlig form eller dårligt forberedt. Tværtimod. Men der er ting, vi kunne have gjort bedre. Der er der, siger han med henvisning til al koordineringen og logistikken.

Mark O. Madsen er klar til at komme tilbage til den brutale sport. Video: Hangloose Film:

Til stede ved interviewet, der foregår i et par voldsomt behagelige Chesterfield-lænestole i et forlokale til selve træningscentret, er flere personer med tilknytning til Mark O. Madsen.

Den danske MMA-kæmper Mikkel Parlo kigger kortvarigt forbi og hilser med et kram, inden han daffer af sted igen. Derudover har Mark O. nu et mindre følge af folk, der er med til at tilrettelægge hans dag, så der er mindst muligt støj på linjen forud for kampen.

Folk der er kommet til hen ad vejen.

- Jeg har tidligere som bryder været vant til at have et helt hold bag mig fra forbundets side med landstrænere, læger, massører. Et toptunet team. Denne her gang har jeg skulle bygge det hele op selv.

- Men jeg har fået hevet dygtige folk ind. Min behandler, Hassan Torabi, trænere og sparringspartnere. Folk der kan bidrage og arbejde, siger han.

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
 

Der er dog ingen tvivl om, at han er klar.

- Jeg er godt forberedt og er kommet rigtig langt med min boksetræning. Jeg føler mig væsentligt bedre forberedt end i mine første to kampe.

- Og så har sulten meldt sig. Men jeg må indrømme, at der også er en naturlig spændthed, og sommerfuglene vil helt sikkert også være der. Og lige nu føles det som min allerførste brydekamp, siger han med et smil med henvisning til, at de to første MMA-kampe lå tilbage i 2013 og 2014.

- Det er længe siden, kommer det.

Mark O. Madsens sidste uge op til kampen består primært af opladning, afslapning og en smule træning – samt pleje af pressen.

Fredag er der indvejning, hvor der – som han formulerer det – lige skal smides de sidste kg, og så gælder det MMA-stævnet lørdag aften i Nykøbing F.-hallerne.

Hvordan søndagen ser ud, vides endnu ikke.

- Men jeg tager nok kun telefonen, hvis det går godt lørdag, siger han og griner.

Mark O. Madsen møder lørdag aften svenske Matthias Freyschuss i MMA Galla Vol. 4.

Du kan læse meget mere om stævnet her

Tjek hans stærke aktion her. Video: Hangloose Film:

Dansk MMA-kæmper kyler mesterhold ud af hallen