- Det er tarveligt og unødvendigt!

Hvis man virkelig skal svine en bryder til, så er det at sige, at han er doven. Det er muligt, jeg aldrig har været hverken den største, stærkeste eller kønneste, men jeg har aldrig været doven, fastslår Mark O. Madsen

I august fortalte Mark O. Madsen om den konkrete hetz, han har oplevet fra andre kæmpere. Video: Jonas Olufson

Mark O. Madsen debuterede i UFC foran knap 13.000 tilskuere i Royal Arena – endda som co main-event sammen med den svenske MMA-kæmper Jack Hermansson.

Han har vundet både EM- og VM-medaljer og OL-sølv som bryder, men som UFC-debutant var Mark O. Madsen trods alt stadig et ubeskrevet blad.

Mark O. Madsen har haft en imponerende karriere. Foto: Anthon Unger
Mark O. Madsen har haft en imponerende karriere. Foto: Anthon Unger

Men ikke desto mindre løb den 35-årige falstring med meget af opmærksomheden både før og efter sin rekordhurtige debut.

Og det skabte ifølge Mark O. Madsen en uretfærdig misundelse blandt kollegaer i det danske MMA-miljø.

Mark O. Madsen oplever misundelse fra kollegaer. Foto: Aleksander Klug
Mark O. Madsen oplever misundelse fra kollegaer. Foto: Aleksander Klug

En misundelse, der har hersket blandt enkelte kollegaer, lige siden han valgte at satse 100 procent på sin MMA-karriere, mener Mark O. Madsen.

Derfor udtalte han også – inden han på ét minut og 12 sekunder gjorde kål på sin modstander Danilo Belluardo – at der var ’for mange prinsesser’ i dansk MMA.

Nu fortæller Mark O. Madsen, hvorfor han lod sig påvirke inden sin UFC-debut:

Du siger ofte, at du ’holder snuden i sporet’, men alligevel var du ude og kalde andre kæmpere i det danske MMA-miljø for 'prinsesser' – hvorfor?

- En ting, der virkelig kan ramme mig, er, når de begynder at anfægte min arbejdsindsats. For én ting, der kendetegner det her projekt, er hårdt og vedholdende arbejde, siger Mark O. Madsen.

Der har ikke været tid til at læne sig tilbage. Foto: Jens Hartmann Schmidt
Der har ikke været tid til at læne sig tilbage. Foto: Jens Hartmann Schmidt

Han har været oppe, før fanden har fået sko på, og er altid gået sent i seng, slår den danske UFC-fighter fast og tilføjer:

- Jeg har knoklet røven ud af bukserne i den periode, jeg har været i MMA. Ikke bare som en kæmper, der har valgt at overnatte langt væk hjemmefra i både Svendborg og København, men også som stævnearrangør og medejer af et nyt træningscenter (Olympian Gym, red.). Så at anfægte, at jeg ikke har gjort mig fortjent til der, hvor jeg er den dag i dag, er direkte tarveligt!

- Det er total unødvendigt, understreger Mark O og fortsætter:

- Folk skal hellere holde snuden i deres eget spor og fokusere på dem selv i stedet for at kritisere min arbejdsindsats.

- At sige jeg ikke har gjort mig fortjent til at stå som co main-event? Jeg er kun her i dag på grund af hårdt arbejde. Jeg har ikke fået serveret noget som helst.

Mark O. Madsen til det første Ultimate Fighting Championship i Danmark. Foto: Jens Hartmann Schmidt
Mark O. Madsen til det første Ultimate Fighting Championship i Danmark. Foto: Jens Hartmann Schmidt

- Lad være med at kritisere min fremgang. Det er spild af tid! Skab jeres egen succes i stedet for at være efter mig.

- Hvis man virkelig skal svine en bryder til, så er det at sige, at han er doven. Det er muligt, jeg aldrig hverken har været den største, stærkeste eller kønneste, men jeg har aldrig været doven!

- Jeg har arbejdet røven ud af bukserne! Og det har gjort mig til den, jeg er. Jeg er stolt over at være den mest vindende danske bryder gennem tiderne – og det er også det, der gør, at jeg nu har formået på bare halvandet år imod alle odds at signe med UFC, slutter Mark O. Madsen.

Mark O. Madsen blev spurgt om, han ville tage en kamp 26. Oktober i Singapore med tre ugers varsel, men han takkede nej. - Jeg takkede nej, fordi jeg ikke mente, jeg kunne nå at blive klar, fortæller den 35-årige dansker og tilføjer: Min manager er i dialog med UFC, om hvad der skal ske videre frem. Men jeg har ikke fået nogen dato endnu. Jeg håber, jeg kan få lov til at kæmpe igen i år – men intet er garanteret. Foto: Aleksander Klug. MMA Mark O. mødt med skulende blikke: 'Hvem fanden er han?'
Riis og Hamburger dengang de stadig kunne arbejde sammen. Arkivfoto: Ritzau Scanpix Cykling Afslører i ny bog: Truede med at ødelægge Riis' hold
Stærk, stærk kamp af Rønnow! Foto: Claus Bonnerup Tysk fodbold Hylder Rønnows 'sensationelle' drømmekamp
Patrick Olsen (tv) var fredag aften igen en af AaB's bedste. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix AaB Fra Inter til 2. division: Nu stråler han i Superligaen Mark O. Madsen blev spurgt om, han ville tage en kamp 26. Oktober i Singapore med tre ugers varsel, men han takkede nej. - Jeg takkede nej, fordi jeg ikke mente, jeg kunne nå at blive klar, fortæller den 35-årige dansker og tilføjer: Min manager er i dialog med UFC, om hvad der skal ske videre frem. Men jeg har ikke fået nogen dato endnu. Jeg håber, jeg kan få lov til at kæmpe igen i år – men intet er garanteret. Foto: Aleksander Klug. MMA Mark O. mødt med skulende blikke: 'Hvem fanden er han?'

85 kommentarer
Vis kommentarer