Drømmen opfyldt: Dansk MMA-stjerne scorer vild kontrakt

Nicolas Dalby har som den anden dansker i historien skrevet under med verdens største MMA-organisation og sigter nu mod den absolutte top

Nicolas Dalby har skrevet under på en kontrakt med UFC, der er verdens største MMA-organisation. (Foto: Jesper Mortensen)
Nicolas Dalby har skrevet under på en kontrakt med UFC, der er verdens største MMA-organisation. (Foto: Jesper Mortensen)

Det er gået stærkt for 30-årige Nicolas Dalby, siden den danske MMA-kæmper tilbage i 2005 stillede op til sin første fight i sportsgrenen, der er stødt voksende både hvad angår popularitet herhjemme og i udlandet.

For Dalby, der bærer det engelske alias 'sharpshooter', har efter et succesrigt tilløbsstykke hos den engelske MMA-organisation Cage Warriors sikret sig en kontrakt med UFC (Ultimate Fighting Championship), som er verdens største MMA-organisation.

Det betyder, at han i fremtiden kan se frem til at gå i ringen mod klodens største profiler indenfor den brutale sportsgren, der specielt i USA er i rivende udvikling og tilmed høster enorme sponsorindtægter.

Se også: Dansk MMA-kæmper smadrer sig mod verdenstoppen
Ganske sigende har UFC hovedkvarter i Las Vegas, og skiftet til den største MMA-platform i verden bliver da også begyndelsen på noget af et eventyr for Dalby, der tirsdag ytrer sig i svært tilfredse vendinger på sin Facebook-profil.

- Så har jeg sgu skrevet under på en kontrakt med UFC! Det er en drøm, jeg har haft i 10 år, som lige er blevet virkelighed. Det har været en lang rejse siden min første amatør-kamp i 2005. Og nu kan jeg tage hul på næste skridt af rejsen, skriver Dalby.

- Jeg ser frem til at bevise, at jeg fortjener denne chance og til at sigte efter at blive udfordrer til UFC-titlen. Og måske endda 'champ' en skønne dag.

Dalby bliver den anden dansker nogensinde, som gør sin entré i UFC-regi, hvor han indtil videre blevet lovet fire kampe. Hvornår den første af disse finder sted - og hvem modstanderen bliver - er imidlertid endnu uvist.

Sikkert er det imidlertid, at den 30-årige MMA-kæmper håber, at flere danskere vil komme til at holde af sporten som følge af, at han nu tager skridtet op på øverste trin. Det fortæller Dalby til TV2 Sporten.

- Måske det kan være med til at få folks øjne op for, at det her ikke bare er en bølle-sport, men en sport, der kræver disciplin og taktisk forståelse. Jeg elsker den her sport, og det håber jeg, at flere danskere også kommer til, siger han.

Det er vanvittige knockouts som denne, der har gjort Nicolas Dalby til et varmt navn i MMA:

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere