Eks-bokser chokerer: Giver superstjernen store prygl

Stjernen over dem alle, Ronda Rousey, mødte sin overmand - og det gjorde ondt

Foto: AP
Foto: AP

Ti gange er hun gået ind i buret de seneste fire år, og ti gange har hun forladt det efter at have gennembanket sine modstandere.

Ronda Rousey er ubetinget verdens største og mest frygtindgydende kvindelige MMA-fighter.

I hvert fald indtil søndag i Melbourne, Australien ved 'UFC 193'.

Da blev det vist på seks minutter, hvordan 'The Baddest Woman on the Planet' kan knækkes.

Det stod Holly Holm for.

Den 34-årige eks-bokser skulle bruge en omgang (fem minutter) og 59 sekunder af titelkampen i bantamvægt på at få vist, at hun ikke bare kunne sætte det rigtige stød ind, hun kunne også dominere sin ellers så frygtede modstander i en sådan grad, at de færreste iagttagere i dag er i tvivl om, at der er kommet en ny dronning i buret.

Kæmpe-bryster tvang MMA-skønhed en vægtklasse op

I første omgang leverede hun et tempo og en stribe spark, der rystede Rousey. Samtidig var Holm god til at komme væk fra sin modstander, når denne gik til angreb.

Holm med UFC-bæltet efter den overraskende sejr. (Foto: AP)
Holm med UFC-bæltet efter den overraskende sejr. (Foto: AP)
 

'Præstens datter' fra Albuquerque viste, at tiden som professionel bokser stadig sidder i hende. Hun fik flere gange ram på Rousey, der begyndte at bløde fra både næse og mund, og da gik det op for folk, at mesteren stod overfor en kaliber, hun ikke havde prøvet kræfter med før.

Og da Holm med et perfekt spark til kæben definitivt sendte Rousey i gulvet, stod det klart, at magtskiftet var en realitet.

Den detroniserede dronning blev efterfølgende kørt på hospitalet men slap med overfladiske skrammer.

Verdens farligste kvinde: Derfor kræver jeg sex før kampe

For Holly Holm var det MMA-karrierens 10. sejr i lige så mange kampe. Men det var første gang, hun gik i buret udenfor New Mexico, Californien eller Texas.

Se deres slagsmål under indvejningen længere nede i artiklen.

Ronda Rousey er ikke længere enevældig i MMA. (Foto: AP)
Ronda Rousey er ikke længere enevældig i MMA. (Foto: AP)

Holly Holm ved indvejningen forud for kampen mod Rousey. (Foto: AP)
Holly Holm ved indvejningen forud for kampen mod Rousey. (Foto: AP)

Allerede under indvejningen blev der delt så seriøse håndmadder ud med højtbelagt, at de ville gøre selv smørrebrødsdronningen Ida Davidsen misundelig.

I den velkendte 'face-off-stil' frontede de to kvindelige klassekæmpere hinanden. Rousey bragede først løs mod Holm. Men det ville fru Holm da ikke finde sig i og svingede straks højrehånden mod Rouseys kæbe. Efterfølgende blev de to kamphøns skilt ad af et par massive sikkerhedsvagter.

Se det underholdende og hårdhændede sammenstød lige her:

Rousey havde da også et par provokerende kommentarer til sin kommende modstander oven på deres lille infight under indvejningen.

- Jeg vil bare op i ansigtet på hende for at vise hende, at jeg er klar. Det var hende, som sendte sin knytnæve i ansigtet på mig. Jeg rørte hende ikke. Jeg fortalte hende, at jeg kan se lige igennem hendes falske, søde skuespil. Al hendes snak om respekt er et skuespil. Det ser jeg nu, sagde en tydeligt tændt og irriteret Rousey.

Wozniacki i voldsom slids-konkurrence med OL-stjerne

Men hun var langt fra færdig. For hun henvendte også sin tale direkte til Holm:

- Du (Holly Holm, red.) får tæsk. Du er ikke den første, der tror, at du har lagt den perfekte plan til at slå mig. Det er ligesom den første gang under et skoleslagsmål, sagde Rousey med henvisning til, at hun indtil kampen havde vundet alle sine slagsmål her i livet.

Indtil søndag...

Ronda Rouseys tweet efter indvejningen...

Så lækker kan Rousey være på den røde løber