Forbund efter kvælning af teenager: - Tager sagen meget alvorligt

En professionel dansk MMA-kæmper blev anholdt efter en voldsom episode i en kampssportsklub. Det danske forbund tager sagen meget alvorligt

Foto: Jonas Olufson
Foto: Jonas Olufson
Følg MMA

Tidligere lørdag kunne Ekstra Bladet fortælle, at en professionel dansk MMA-kæmper har været anholdt af politiet efter en alvorlig episode i kampssportsklubben Rumble Sports.

MMA-kæmperen har ifølge flere forskellige kilder kvalt en 16-årig mand til bevidstløshed uden for ringen efter gentagne uoverensstemmelser mellem de to.

Professionel dansk atlet anholdt: Kvalte 16-årig bevidstløs

Det danske MMA-forbund, Danish Mixed Martial Arts Federation (DMMAF), tager afstand til episoden, men vil samtidig ikke dømme nogen i sagen.

- DMMAF vil gerne understrege, at ingen er skyldige, indtil det modsatte er bevist - men samtidig vil DMMAF gerne tage sig de nødvendige forholdsregler, lyder det.

I meddelelsen bekræfter forbundet, at manden har været anholdt af politiet, men at han er løsladt igen.

Forbundet fik oplysningerne om sagen af Rumble Sports, der allerede har ekskluderet begge personer permanent.

- DMMAF håber, at sagen ikke får lov at diktere diskursen for dansk MMA, men derimod kunne vise, hvordan klubber og forbund kan arbejde sammen. DMMAF tager sagen meget alvorligt og tager naturligvis afstand fra sager som denne og vil naturligvis også slå hårdt ned på episoder som denne.

- DMMAF er bekendt med klubben, forholdene og de implicerede personer, men ville ikke yderligere kommentere på forløbet, lyder det.

Ekstra Bladet har talt med stifter og medejer af Rumble Sports, Tue Trnka. Han ærgrer sig naturligvis over episoderne, som han ikke selv var vidne til, fordi han ikke står for den daglige drift af klubben.

- Jeg er utroligt ked af situationen, og jeg håber, folk kan betragte det som en enkelt hændelse mellem to umodne mennesker. Det reflekterer hverken klubbens eller sportens miljø, siger han.

Tidligere lørdag bekræftede han, at klubben har smidt dem begge to ud.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en hændelse i klubben, hvilket har ledt til en permanent ekskludering af to medlemmer, hvoraf den ene også er instruktør. De har begge udvist fuldstændig uacceptabel opførsel, som på ingen måde reflekterer vores værdisæt, normer eller regler.

- Optrinnet er blevet anmeldt til politiet af den ene part, og vi samarbejder selvfølgelig med myndighederne, så de får alle de oplysninger, de har brug for.

Snød for åben skærm - nu får Superliga-træner historisk straf

Efter stor afsløring: Superliga-klub bliver undersøgt af FIFA

Maskerede mænd skræmte børn - nu uddeler Brøndby karantæner

Superligaen Indefra: Superligaklub på spanden: Har ingen penge at handle for

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind