Annonce:
Annonce:

I flæsket på rivalen: Du sælger jo sex!

15 sekunders dans på TikTok har fået MMA-kæmper til at fare i flæsket på sin kollega. Deres syn på sex, feminisme og kombinationen i forhold til deres sport er ikke ligefrem ens

Macy Chiasson i buret. Foto: USA Today/Ritzau Scanpix
Macy Chiasson i buret. Foto: USA Today/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg MMA

Macy Chiasson er godt og grundigt sur. Og indigneret. Og fornærmet.

Alt sammen på kollegaen i Mixed Martial Arts, Valerie Loureda.

Den 21-årige amerikaner smækkede for en uges tid siden et 15 sekunder langt klip på TikTok – og sin Instagram-profil, hvor hun danser.

Det er ingen sensation, at et menneske optager sig selv, mens det danser, for derefter at ville dele det med sine følgere.

Som sådan heller ikke noget nyt, at vedkommende optræder i en sports-bh og med et lummert blik på.

Men Macy Chiasson synes, det er for meget. Og det blev begyndelsen på en længere diskussion frem og tilbage.

- LOL, jeg kan kraftedeme ikke mere. Er det virkelig det budskab, vi ønsker at overbringe til ikke kun vores fremtidige ledere – men også til de frastødende allerede misogyne typer derude? Er vi her for at slås og være rollemodeller, eller er vi her for mandlige følgere og striptease, skrev Chiasson.

Annonce:

Relevante spørgsmål, som Valerie Loureda ikke ventede længe med at svare på.

- Du modsiger dig selv. Hvem siger, at jeg gør noget som helst for mine mandlige følgere? Jeg har kæmpet, siden jeg var to år, og som dig har jeg andre interesser også såsom tatoveringer, og jeg kan lide at danse. Simpelth, responderer hun.

Chiassons tur:

- Jeg er helt med på stærke og sexede kvinder, men det her er virkelig ikke det. Du er i dit MMA-gear og dine træningshandsker, mundstykke og benskinner. Du sender det helt forkerte signal til dem, der følger sporten. Du signalerer, at det her er, hvad kvinder i MMA går ud på, skriver hun.

Loureda er ikke enig. Selvfølgelig ikke.

- Næh, det viser, at du kan være stærk, feminin og sexet – og stadig være en bad bitch i en mandsdomineret industri, skriver hun.

Annonce:

- Men…er du det da? Nogle af os holder rent faktisk af kvaliteten af kvinders MMA og kvinder i sport i al almindelighed. Du sælger sex – ikke MMA, skriver Chiasson.

Valerie Loureda i aktion mod Larkyn Dasch. Louredas dans er ikke faldet i god jord hos kollegaen Chiasson. Foto: Frank Franklin II/AP/Ritzau Scanpix
Valerie Loureda i aktion mod Larkyn Dasch. Louredas dans er ikke faldet i god jord hos kollegaen Chiasson. Foto: Frank Franklin II/AP/Ritzau Scanpix
 

Derfra tager den en lidt mere ubehagelig drejning, da Loureda svarer:

- Sælger jeg sex, fordi jeg blev født med en anden krop end dig? Jeg slås i ringen, akkurat som dig, men jeg er ekstremt feminin udenfor ringen. Stop med det had, skriver hun.

Det vil være synd at sige, at de to MMA-kæmpere når til enighed.

Chiasson: Ja, du slås i et bur, men ikke som jeg gør, og lad være med at tale til mig, som om du ved, hvad feminisme betyder, kommer det anklagende og en anelse nedsættende tilbage.

Loureda: Gør du? Og stop så med at chikanere andre kvinder, der omfavner der feminitet.

Annonce:

Chiasson: Baseret på det, du har sagt, er din definition på at omfavne feminitet meget snæver, og det er godt nok en skam. Igen, du ved ingenting om min feminitet. Det er virkelig synd, skriver hun og tweeter andetsteds I en anden tråd, at hun er så godt som overbevist om, at de mandlige MMA-udøvere ikke fik sig et publikum fra ’åndssvage ting som det her’, som hun formulerer det.

Og uanset hvem af de to man er mest enig med, er det argument svært at være uenig i.

- Jeg mener bare, at der er en hårfin balance mellem at bruge sex til at legitimere din position i MMA-verdenen kontra at bruge sex-indhold som supplement til det at være en reel kæmper, skriver Chiasson.

Chiasson er noteret for seks sejre i syv forsøg i MMA-karrieren. Hendes seneste sejr var over Shanna Young i UFC Fight Night i februar.

Loureda har ikke været i aktion siden Bellator 222 for et år siden. Hun skulle have været i aktion ved Bellator 238 i januar men var skadet.

Komiske nøgenbilleder: Det er kunst

Afslører hemmeligheden bag super-kroppen

MMA-babe gav strand-onanist en på skallen

Ligaen der rystede hele verden: Skandalernes holdeplads

- Religiøse ofringer gjorde mig til verdensmester

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er en dårlig og bedaget idé, at særligt udvalgte fødes med specielle privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
LIGE NU

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: