Kunne være død: - Tarme og indvolde stak ud gennem et hul

Årets sportsmand i Australien blev ramt af en absurd skade forud for søndagens titelkamp

Robert Whittaker i blå shorts måtte trække sig inden søndagens kamp med en absurd skade. Foto: John Locher/Ritzau Scanpix
Robert Whittaker i blå shorts måtte trække sig inden søndagens kamp med en absurd skade. Foto: John Locher/Ritzau Scanpix

UFC-mesteren Robert Whittaker har måttet aflyse sin titelkamp søndag aften. Han skulle forsvare sin titel i Australien ved UFC 234, men en sjælden skade i maven stoppede ham fra at gå i ringen.

- Hans tarme og indvolde stak ud gennem et hul, fortæller UFC-chef Dana White ifølge The Guardian.

Foran en udsolgt Rod Laver Arena i Melbourne skulle Whittaker have mødt amerikanske Kelvin Gastelum, men blev i stedet hasteindlagt og opereret, da han fik kramper i maven morgenen før kampen.

Fighteren fik store smerter og klarede ikke selv at gå på toilettet. Kort tid efter begyndte han at kaste op, og så trådte UFCs egne læger til, før han blev kørt på hospitalet.

- De tror, at han har haft dette problem i et stykke tid, og at det er kommet og gået. Det er uhyggeligt at tænke på, at var han blevet ramt i maven under kampen, så kunne han have været død, siger White til Sydney Morning Herald.

Robert Whittaker blev i 2018 årets sportsnavn i Australien i mandebladet GQ. Foto: John Locher/Ritzau Scanpix
Robert Whittaker blev i 2018 årets sportsnavn i Australien i mandebladet GQ. Foto: John Locher/Ritzau Scanpix

MMA Absurd løn i buret: Tjener svimlende beløb på megakamp

Robret Lewandowski har fået stærke arme. Foto: Ritzau/Scanpix/KARIM JAAFAR Tysk fodbold Billedet imponerer: Fodboldstjernen viser monsterarm

Der skulle være tale om en slags brok, der betyder, at mavemuskulaturen kommer ud gennem muskellagene.

- Forhåbentlig fik lægerne sat det på plads igen. Hvis det er tilfældet, vil han være ude i fire uger. Det var en virkelig absurd skade, og der er mindre end en procent risiko for, at det ville ske. Vores læger har har i 30 år aldrig set noget lignende på et ungt menneske, siger White.

Robert Whittakers manager Titus Day fortæller, at fighteren efterfølgende var helt knust og var så ked af, at han havde skuffet så mange folk, der havde købt billet til kampen.

- Dette var hans øjeblik, hvor al interessen fra medier og hele hypen var i gang med at tage ham til et nyt niveau. Dette specielle øjeblik er ødelagt, men vi vil slå tilbage, siger Day.

Modstanderen Kelvin Gastelum har også været fremme og ønske Whittaker god bedring.

28-årige Robert Whittaker er født i New Zealand, men kæmper i Australien. Han været MMA-fighter siden 2009 og står med 20 sejre i 24 kampe. I 2018 blev han kåret til årets sportsmand i Australien i det australske mandeblad GQ.

Oliver Meng kan blive Danmarks yngste verdenmester nogensinde. Foto: Per Rasmussen. Boksning Ny boksestjerne: - Jeg holdt nytår med Mulle

MMA Verdensstjernen slagtes: Han håner hjemløse

Sport og Spil Danmarks ondeste pensionsrådgiver: Søren smadrer alle i buret

44 kommentarer
Vis kommentarer