MMA-stjerne i chok over dødsfald: Svær pille at sluge

MMA-fighter João Carvalho døde efter alvorlige skader i en kamp i Dublin i weekenden, og Colin McGregor, der selv var til stede ved kampen, er nedslået efter den tragiske nyhed

Conor McGregor er chokeret efter MMA-fighters tragiske død. (Foto: AP)
Conor McGregor er chokeret efter MMA-fighters tragiske død. (Foto: AP)

En tragedie har ramt MMA-verden.

Den portugisiske Mixed Martial Arts-fighter João Carvalho døde mandag på operationsbordet som følge af de skader, han pådrog sig lørdag i kampen mod den irske fighter Charlie Ward ved Total Extreme Fighting i Dublin.

Carvalho tabte på teknisk knockout i tredje omgang, og kort tid efter opgøret blev han hastet til hospitalet, efter han havde fortalt stævnets læger, at han følte sig skidt tilpas.

Det viste sig, at den 28-årige portugiser havde blødninger i hjernen, som lægerne forsøgte at operere på. Men skaderne var så massive, at fighteren ikke stod til at redde.

Den 28-årige MMA-kæmper João Carvalho døde mandag som følge af alvorlige hjerneskader efter en kamp. (Privatfoto) MMA Chok i MMA-verdenen: Stjerne-kæmper død af skader

MMA-stjernen Colin McGregor var på plads i arenaen i Dublin for at støtte sin irske landsmand. Og den verdenskendte fighter er chokeret over udviklingen.

- Forfærdeligt nyt. Her ser man en ung mand, der elsker, hvad han laver, prøver at slå til og få et bedre liv, og lige pludselig bliver det hele taget væk. Det er hjerteskærende. Det er det, vi allesammen prøver på; at skabe et godt liv for os selv og vores familie. Der er ingen inden for kampsport, der ønsker at se og opleve dette. Det er så sjældent, at det sker, at jeg ikke ved, hvad jeg skal sige, skriver han på sin Facebook-profil.

Flere har været ude og kritisere sportsgrenen for dens voldelighed, men den kritik giver McGregor ikke meget for.

- Kampsport er vild, og med de seneste episoder i boksning og MMA er det en kedelig tid at være fighter og fan i. Det er nemt for dem, der står udenfor, at kritisere vores måde at leve på. Men for mange millioner mennesker rundt omkring i verden har sporten været en positiv forandring, hvor deres fysik, mentalitet og sundhed er blevet styrket. Det er en svær pille at sluge - vi har mistet en af vores egne.

- Mine tanker går til Joãos familie og hans team. Han var en ægte fighter, og han vil blive savnet af alle. Jeg håber, I vil huske ham som en mester, som forfulgte sin drøm og gjorde det, han elskede mest. Vis ham respekt og beundr ham, for det fortjener han. Hvil i fred, João, skriver han.

10 kommentarer
Vis kommentarer