Nyt europæisk MMA-eventyr lancerer stort stævne i Forum

En ny organisation vil udbrede kampsporten MMA i Europa. Det skal blandt andet ske med stort stævne i Forum

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Der skal uddeles øretæver i Forum i København 6. maj næste år, når en ny europæisk organisation for kampsporten mixed martial arts (MMA) åbner for et kæmpe stævne med op imod 10.000 tilskuere.

Den nye organisation European Fighting Challenge (Eurofc) blev lanceret på et pressemøde i Berlin tirsdag.

Formålet med den nye organisation er ifølge mændene bag at udbrede sporten fra at være en nichesport til en tilskuermagnet i Europa, som den gennem de senere år er blevet i USA.

Det sparkes i gang med tre store kampsportsevents i tre byer: Prag i Tjekkiet, Espoo i Finland og altså København.

Den nye organisations direktør finske Jarno Kukila siger, at netop Danmark ikke er valgt tilfældigt.

- Sportskulturen i Danmark er fantastisk. Og så har vi fundet en fantastisk arena at holde det i. Der er skønt i København i maj, så det bliver rigtig godt.

- København er et godt, centralt sted. Det er let for folk fra Centraleuropa og andre skandinaviske lande at komme dertil. Så vi glæder os rigtig meget til at komme til København, siger Kukila.

Eurofc satser på at blive en europæisk pendant til det amerikanske Ultimate Fighting Championship (UFC), der i dag er den mest kendte arrangør af MMA-kampe.

I MMA kæmper to udøvere mod hinanden i et bur, hvor der er begrænsede regler, og hvor flere klassiske former for kampsport inddrages.

Den nye organisation håber på at øge interessen for sporten. Det skal gøres med fokus på europæiske udøvere og kampe, der ligger i den bedste sendetid på denne side af Atlanten frem for om natten.

Derudover vil organisationen fra 2017 indføre et europæisk mesterskab samt en rangering af europæiske kæmpere.

Hvem, udøverne bliver i Forum, vides endnu ikke, men arrangøren understreger, at der vil være lokale udøvere med.

- Vi mener det her meget alvorligt. Ellers ville vi ikke slå så stort et arrangement op. Vi regner helt sikkert med at kunne tiltrække så mange mennesker i København, og det skal blandt andet ske med danske atleter i buret, siger Kukila.

0 kommentarer
Vis kommentarer