Professionel dansk atlet sigtet for grov vold

Københavns Politi har sigtet en professionel dansk sportsudøver for grov vold efter en alvorlig episode i kampsportsklub

Københavns Politi bekræfter, at de har sigtet en mand for grov vold efter en episode i kampsportsklub. Foto: Jonas Olufson
Københavns Politi bekræfter, at de har sigtet en mand for grov vold efter en episode i kampsportsklub. Foto: Jonas Olufson
Følg MMA

En alvorlig episode udspillede sig torsdag i kampsportsklubben Rumble Sports på Frederiksberg.

Her kulminerede voldsomme uoverensstemmelser mellem en professionel dansk MMA-kæmper og en 16-årig mand, da førstnævnte kvalte den 16-årige til bevidstløshed. Uden for ringen vel at mærke.

Københavns Politi oplyser nu til Ekstra Bladet, at manden er sigtet for grov vold på baggrund af episoden.

'Vi kan bekræfte, at politiet i forbindelse med en anmeldelse om vold begået i Rumble Sports på Frederiksberg d. 8. november 2018 senere på aftenen har foretaget anholdelse af en mand på en adresse på Vesterbro. Manden er nu sigtet for grov vold', lyder det i et skriftligt svar fra kommunikationsafdelingen hos Københavns Politi.

Med grov vold henvises der til straffelovens paragraf 245, der omfatter legemsangreb af særligt rå, brutal eller farlig karakter. Det kan give fængsel i op til seks år.

Politiet omtaler ikke nærmere detaljer omkring overfaldet, men Ekstra Bladet har talt med flere forskellige personer, der bekræfter, at der er tale om kvælning til bevidstløshed.

Manden, der også fungerede som instruktør i klubben, er løsladt igen efter at være blevet afhørt af politiet.

Sparring gik galt
De to mænd sparrede i løbet af ugen i Rumble Sports i forbindelse med en træning, men sparringen udviklede sig imidlertid voldsomt, og de to parter måtte efterfølgende skilles ad. Inden da nåede begge mænd at true hinanden ganske alvorligt.

Det sluttede dog ikke med det.

Dagen efter var den professionelle kæmper tilbage i klubben og gik forbi den 16-årige. Det møde var ikke i forbindelse med træning i klubben.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger spurgte han den 16-årige, om de to fortsat havde et problem, eller om de var kommet videre. Til det svarede den 16-årige, at det ville han nok finde ud af senere senere på dagen.

Det resulterede i, at MMA-kæmperen kastede sig over den 16-årige og lavede et såkaldt 'choke', der fik ham til at gå ud som et lys. Choke er et greb inden for MMA, men er naturligvis fuldstændig bandlyst uden for ringen.

Efterfølgende opstod der noget tumult uden for klubben, hvor flere personer med relation til den 16-årige vil have fat i MMA-kæmperen, der dog undslap.

Det var angiveligt et nært familiemedlem til den 16-årige, der anmeldte overfaldet til politiet.

Udelukket fra klubben
Stifter og medejer af Rumble Sports, Tue Trnka, forklarede efterfølgende, at begge personer er permanent udelukket fra klubben.

- Jeg kan bekræfte, at der har været en hændelse i klubben, hvilket har ledt til en permanent ekskludering af to medlemmer, hvoraf den ene også er instruktør. De har begge udvist fuldstændig uacceptabel opførsel, som på ingen måde reflekterer vores værdisæt, normer eller regler.

- Optrinnet er blevet anmeldt til politiet af den ene part, og vi samarbejder selvfølgelig med myndighederne, så de får alle de oplysninger, de har brug for.

Det er nu op til Københavns Politi at vurdere, om der senere skal rejses tiltalte i sagen.

Forbund efter kvælning af teenager: - Tager sagen meget alvorligt

Professionel dansk atlet anholdt: Kvalte 16-årig bevidstløs

Gør dig klar til søvnløse nætter: Sådan er det nye Football Manager

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind