Smadrer løs i buret: Dansk viking er ny verdensmester

SE TV-KLIPPET: Søren Bak blev i nat verdensmester i MMA, da han vandt på udebane i Liverpool

Følg MMA

Se afslutningen fra kampen i tv-afspilleren over artiklen.

Danmark har fået sig en MMA-verdensmester.

Søren 'The True Viking' Bak vandt sent i aftes sin største sejr i karrieren, da han i Liverpool besejrede lokale Paddy Pimblett og dermed snuppede letvægtsbæltet i den prestigefyldte organisation Cage Warriors.

Det var ellers en rystende start for Bak, da Pimblett i første omgang tog kampen ned på jorden og forsøgte sig med stranguleringen 'rear-naked-choke'. Selvom den sad dybt, lykkedes det for danskeren at bryde sig fri, og han måtte derpå æde flere slag, indtil hornet lød.

Derfra stod der Danmark på det meste. Det var tydeligt at se, at de to kombattanter fra kampens start havde to forskellige agendaer. Briten forsøgte sig med flere 'take-down-forsøg' i de efterfølgende par runder, men Bak afværgede flot, og kampen fortsatte stående, hvor danskeren var dominerende.

Artiklen fortsætter herunder

Danskeren er nu verdensmester i letvægt og er i flot selskab:
her er verdensmestrene søren bak

Søren Bak blev bedre som kampen skred frem:
søren bak - bedre som kampen skrev frem

Flere flotte slag ramte Pimblett, som blev mere og mere rystet, jo længere kampen skred frem. Lige inden runde tre nåede sin afslutning, udnyttede Bak sit fine forarbejde og tog en her forslået Pimblett ned på jorden, hvor han fra britens ryg overdængede ham med slag.

I den efterfølgende runde skiftede momentum kortvarigt, da Pimblett fangede Bak med flere solide slag, og man fik her fornemmelsen af, at britens selvtillid var voksende. Bak tog i slutningen af runden igen kampen til jorden og endte oven på briten i den dominerende position 'full-mount', inden hornet lød.

Inden kampen forberedte han sig som en ægte viking:
søren bak sådan forberedte han sig

Det var tydeligt, at briten i den sidste runde var tvunget i offensiven. Bak havde domineret de afgørende momenter af kampen, og det var således kun en KO/TKO, som ville gøre kunne gøre, at Pimblett ville ende op som sejrsherre. Begge krigere landede tunge slag, inden Bak tog Pimblett op mod hegnet og ned på måtten, hvor en byge af danske slag blev sat ind, inden kampen sluttede.

Efter kampen var det således et enigt dommerpanel, som med stemmerne 48-44, 48-45 og 48-46 udråbte Søren Bak som ny verdensmester, som du kan se i tv-klippet over artiklen.

Dermed træder danskeren i fodsporene på store stjerner som Conor McGregor, Michael Bisping og danske Martin Kampmann, som alle har domineret Cage Warriors, inden turen gik til UFC.

Her kan du se jubel-interviewet med Bak efter kampen, hvor han drømmer om UFC:

I nat blev en anden dansk MMA-stjerne ramt i løgene, og det kan du se lige her:

Super-stjernen er tilbage: - Den største kamp nogensinde

MMA-stjernens vilde liv

MMA indefra: Derfor slår de hinanden til plukfisk

Verdensstjerne kan få dødsstødet: Taber han, er det slut

Mere fra Ekstra Bladet+

Mette Frederiksen slipper med skrækken og lader andre tage skraldet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind