UFC-stjerne gruppevoldtaget: - Jeg bad til, at det snart var slut

Amerikansk UFC-stjerne håber at hjælpe andre voldtægtsofre og mobbeofre ved at fortælle om sin ungdoms mørke tid

Den 24-årige amerikaner Paige VanZant har de seneste år været en de mest profilerede kvindelige UFC-kæmpere.

Nu er hun på gaden med en bog, og for at hjælpe andre sex-ofre fortæller hun blandt andet om, hvordan hun som 14-årig blev gruppevoldtaget af en gruppe drenge på sin highschool i Oregon.

- De flytter rundt på mig. De ændrer på min position. Jeg kan ikke gøre modstand, og mine lemmer føles som våd cement - en tyk tåge er opstået i mit hoved, skriver hun i bogen Rise: Surviving the Fight of My Life ifølge mmafighting.com.

- Jeg er vågen og ved bevidsthed, men min krop føles død. Jeg ved, hvad der sker, men jeg kan ikke stoppe det. Jeg har ingen stemme, intet valg og alt jeg kan gøre er at give efter og bede til, at det snart skal være slut, lyder det.

Med voldtægten fulgte flere ubehagelige oplevelser, og pigen, der tidligere hed Paige Sletton blev mobbet og kaldt 'Paige Slutton', og så måtte hun til sidst ændre navn.

Artiklen fortsætter under billederne

Paige VanZant i kamp. Foto: All Over
Paige VanZant i kamp. Foto: All Over

Yura Min og Alexander Gamelin havde været på isen i fem sekunder, da kvindens kjole gik op. Foto: AP OL 2018 Kjolen går op efter fem sekunder: 'Jeg var skrækslagen!'

- Det vanskeligste for mig var mobberne. Det sendte mig bare længere ned, at ingen var der for mig, siger hun.

Årsagen til, at hun fortæller åbent om mobberierne og rollen som sex-offer er, at hun håber, at det kan hjælpe andre i samme situation.

- Det får mig næsten til at føle, at alt jeg gik gennem var det værd. At jeg gik gennem det af en grund. Hvis den her bog forandrer nogens liv til det bedre, så var det ikke helt meningsløst og forfærdeligt. Så var det ikke en tragedie, siger hun.

Paige VanZants var i 2016 med i den amerikanske udgave af Vild med dans, hvor hun blev nummer to. Hun vandt seks af sine første syv MMA-kampe heraf de tre i UFC, men har senest lidt to nederlag i træk.

Paige VanZant har udover MMA-sporten også det blå bælte i brasiliansk Jiu-Jitsu. Derudover er hun tidligere model og har arbejdet for Nike og Columbia Sportswear. Hendes forlovede er Austin Vanderford, der også er professionel MMA-kæmper.

Se alle sportsstjernernes private julefotos. Foto: AP Intl. fodbold Strand, gravid og konge: Se sportsstjernernes private julefotos

Kjoledesigneren ærgrer sig over Gabriella Papadakis brystsmutter på isen ved OL  Ritzau Scanpix / ARIS MESSINIS OL 2018 Ville forhindre brystsmutter - men så ændrede hun mening

 

Dette billede vakte begejstring blandt danske tennisfans. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix Sport Tennis-baben Malou: Her er historien om bryst-billedet