UFC-stjerne lagt for had: Nu giver rasende søster igen

Ronda Rouseys søster tordner mod de mennesker, der har revset hendes søster efter nederlaget til Holly Holm

Her ses Ronda Rousey på stranden med familien (Video: Splash)

Det skortede ikke på hånlige, hadske og nedværdigende reaktioner til Ronda Rousey, da hun var banket til lirekassemand af Holly Holm ved UFC 193 i Melbourne i november.

Den indtil da ubesejrede overkvinde, der havde tørret gulv i det sekskantede bur med alle sine modstandere, var groggy som få, da hun i dagene efter nederlaget kunne opleve et hav af kendte og anonyme mennesker grine af hende verden over.

Både milliardær og præsident-kandidat Donald Trump samt nu forhenværende verdensmester i boksning, Floyd Mayweather havde en holdning til hende.

- Hele verden så Ronda falde, men jeg har haft muligheden for at se hende rejse sig igen.

- Det hænder, at jeg undrer mig over, hvordan folk kan finde på at sige så forfærdelige ting om mennesker, de end ikke kender og som de aldrig har mødt. Jeg antager, at deres mødre sandsynligvis ikke elskede dem nok, og så forbander jeg kortvarigt den del af internettet, der tillader folk at gemme sig bag anonymitet, når de udleverer deres værste sider, skriver søsteren Maria Burns-Ortiz i en klumme for magasinet Vice.

Ifølge hende døde en del af Rousey med Holms spark, der sendte hende i gulvet.

Ronda Rousey havde 12 sejre i lige så mange kampe som professionel - indtil mødet med Holly Holm. (Foto: AP)
Ronda Rousey havde 12 sejre i lige så mange kampe som professionel - indtil mødet med Holly Holm. (Foto: AP)
 

I klummen, hvor Burns-Ortiz beretter om hele Rouseys vilde 2015, fortæller hun blandt andet, at hun ikke har set hverken tv-klip eller billeder fra nederlaget.

- Så var der Australien, hvor vi forventede, at Ronda ville vinde. Som vi altid gør. Og som vi altid vil gøre. Men det gjorde hun ikke. Jeg har ikke set det igen. Jeg har ikke læst om det, og jeg kommer heller ikke til det.

En ny begyndelse
- Jeg ser ingen grund til at genopleve det øjeblik, hvor en del af min elskede søster døde, da jeg så en person, jeg holder så meget af, få sin sjæl knust, skriver hun.

Der har efter kampen været sagt og skrevet voldsomt meget om Rousey og Holm, om en eventuelt omkamp. De fleste kan blive enige om, at det bestemt ikke er det sidste, verden har set til Rousey, der ventes at komme stærkt tilbage.

Det har været diskuteret, at de to skulle mødes allerede i juli ved UFC 200 i Las Vegas. En kamp der skulle sikre dem begge økonomisk resten af deres liv.

En ting er sikker: Rousey kommer igen, skriver hendes søster.

- I året der gik havde jeg muligheden for at være stolt af hende og glæde mig på hendes vegne, når hun vandt - og være bekymret for hende, da hun tabte. Jeg havde muligheden for at fortælle hende, at jeg elsker hende mindst lige så meget efter nederlaget som før. Og at have muligheden for at lægge armen rundt om hende og beskytte hende og dermed skubbe al negativiteten væk.

- Mange vil sikkert evaluere Rondas 2015 ud fra en enkelt begivenhed. De ser det som slutningen. På nogle måder har de ret. Men det betyder bare, at vi er ved en ny begyndelse, skriver Burns-Ortiz.

Her er hun på den røde løber (Video: Splash)

16 kommentarer
Vis kommentarer