1, 2, 3 Porsche

Marco Sørensen var bedst i den interne danskerkamp

Porche var suveræne i onsdagens session på Le Mans. Her er det Porsche 919 Hybrid med Nico Hülkenberg, Earl Bamber og Nick Tandy. (Foto: Jan Sommer)
Porche var suveræne i onsdagens session på Le Mans. Her er det Porsche 919 Hybrid med Nico Hülkenberg, Earl Bamber og Nick Tandy. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet): Hvis vejret bliver så dårligt torsdag, som meteorologerne har forudsagt, bliver det til 3 x Porsche i front, når Kong Le Mans, Tom Kristensen som grand marshall skal føre feltet frem til start. Præsident Francois Hollande skal vinke løbet i gang.

Der venter en rigtig lummer dag i Le Mans med 30 grader tilsat lyn og torden og en masse kraftige regnbyger, så de to kvalifikationer i aften kan i hvert fald ikke bruges til at sætte en tid og skaffe en god plads på startgriden.

Se også: Der er fart på pensionisten Tom K

Efter 3 x Porsche i front fulgte af 3 x Audi, inden der kom 2 x Toyota, så rangordenen er indtil videre på plads.

Foreløbig hurtigst er en Porsche med den tidligere Le Mans-vinder Romain Dumas (Frankrig), Neel Jani (Schweiz) og Marc Lieb (Tyskland).

Med en flot slutspurt fik Marco Sørensen i de sidste minutter skubbet bl. a. Jan Magnussen ned i klassementet i GTE Pro-klassen, så danskerbilen med Marco Sørensen, Christoffer Nygaard og Nicki Thiim i Aston Martin foreløbig har den bedste startplads i danskerkampen med 4. bedste tid i klassen.

I 2015 kører Marco Sørensen GP2 samt sportsvogne. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 10. jun. 2015 - kl. 10:01 Forældre frygtede for dansk Formel 1-håbs liv

Jan Magnussen og Corvetten er 5'er efter at have fået en slem forskrækkelse med en racerbil, der løb tør for strøm i den frie træning, men efter pausen kørte den gule Corvette upåklageligt i kvalifikationen.

Seancen var længe indstillet efter en dækmur for enden af Mulsanne for anden gang i løbet af dagen blev ødelagt og skulle genopbygges.

Den tredje danskerbil i GTE Pro-klassen, Porsche med Michael Christensen endte som 6'er, mens David Heinemeier-Hansson i LM P2 kunne trække sig tilbage med 16. bedste tid i løbets største klasse, mens Kristian Poulsen i Corvette i GTE Am-klassen sluttede som 10'er .

6 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere