1, 2, 3 Porsche

Marco Sørensen var bedst i den interne danskerkamp

Porche var suveræne i onsdagens session på Le Mans. Her er det Porsche 919 Hybrid med Nico Hülkenberg, Earl Bamber og Nick Tandy. (Foto: Jan Sommer)
Porche var suveræne i onsdagens session på Le Mans. Her er det Porsche 919 Hybrid med Nico Hülkenberg, Earl Bamber og Nick Tandy. (Foto: Jan Sommer)

LE MANS (Ekstra Bladet): Hvis vejret bliver så dårligt torsdag, som meteorologerne har forudsagt, bliver det til 3 x Porsche i front, når Kong Le Mans, Tom Kristensen som grand marshall skal føre feltet frem til start. Præsident Francois Hollande skal vinke løbet i gang.

Der venter en rigtig lummer dag i Le Mans med 30 grader tilsat lyn og torden og en masse kraftige regnbyger, så de to kvalifikationer i aften kan i hvert fald ikke bruges til at sætte en tid og skaffe en god plads på startgriden.

Tom Kristensen har travlt på Le Mans, nu da han ikke længere er kører. Onsdag sendte han bilerne ud på den første træning på Sarthe-banen. (Foto: Jan Sommer) Motorsport Der er fart på pensionisten Tom K

Efter 3 x Porsche i front fulgte af 3 x Audi, inden der kom 2 x Toyota, så rangordenen er indtil videre på plads.

Foreløbig hurtigst er en Porsche med den tidligere Le Mans-vinder Romain Dumas (Frankrig), Neel Jani (Schweiz) og Marc Lieb (Tyskland).

Med en flot slutspurt fik Marco Sørensen i de sidste minutter skubbet bl. a. Jan Magnussen ned i klassementet i GTE Pro-klassen, så danskerbilen med Marco Sørensen, Christoffer Nygaard og Nicki Thiim i Aston Martin foreløbig har den bedste startplads i danskerkampen med 4. bedste tid i klassen.

I 2015 kører Marco Sørensen GP2 samt sportsvogne. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Forældre frygtede for dansk Formel 1-håbs liv

Jan Magnussen og Corvetten er 5'er efter at have fået en slem forskrækkelse med en racerbil, der løb tør for strøm i den frie træning, men efter pausen kørte den gule Corvette upåklageligt i kvalifikationen.

Seancen var længe indstillet efter en dækmur for enden af Mulsanne for anden gang i løbet af dagen blev ødelagt og skulle genopbygges.

Den tredje danskerbil i GTE Pro-klassen, Porsche med Michael Christensen endte som 6'er, mens David Heinemeier-Hansson i LM P2 kunne trække sig tilbage med 16. bedste tid i løbets største klasse, mens Kristian Poulsen i Corvette i GTE Am-klassen sluttede som 10'er .

6 kommentarer
Vis kommentarer