24 timers løb trods dødsulykke

Nicki Thiim og Co. får alligevel lov at køre i Det Grønne Helvede

Nürnbürgring lagde lørdag asfalt til en tragisk ulykke, som kostede en tilskuer livet.

Et par sving er gjort langsommere og ellers er alt som tidligere.

Med 73 sving, 33 venstresving og 40 højresving, er der også stykker at tage af.

Efter at have sundet sig over den seneste dødsulykke på den gamle Nürburgring blev truslen om udelukkelse af Nicki Thiim og resten af GT 3-kørerne taget af bordet, og der er faktisk 23 af slagsen til start i weekendens 24 timers løbet i Det Grønne Helvede.

Også kendt fra to år gamle spillefilm, Rush om rivaliseringen mellem to af de store Formel 1-navne, James Hunt, Storbritannien og Niki Lauda, Østrig tilsat sidstnævntes forfærdelige ulykke, hvor den nuværende sportschef hos Mercedes var så langt ude, at en præst var blevet tilkaldt.

I alt 160 biler og over 200.000 tilskuere vil være at finde i Eifel-bjergene til et løb, som kommer til at foregå i skyggen af en endnu en dødsulykke på den godt 20 km lange bane, hvor over 200 igennem årene har mistet livet.

For halvanden måned siden gik det galt i et af 'forløbene', da en Nissan Nismo med verdens første officielle play station-kører, Jann Mardenborough, Storbritannien lettede i flyvepladssektionen kort efter start og mål og røg ud blandt tilskuerne.

En blev dræbt og to kvæstet, mens den uheldige kører slap uskadt.

 Motorløb ramt af tragedie: Tilskuer dræbt af flyvende bil

Jann Mardenborough og Nissan Nismo er ikke start, men briten, der er blevet 'opdaget' ved at blive britisk mester i play station-race kører med i GP 3-serien, hvor briten efter weekendens to afdelinger i Barcelona er samlet nr. 4, et point foran Emil Bernstorff.

 Den første reaktion var ellers at smide GT 3 bilerne med bl. a. den foreløbig eneste danske vinder, Nicki Thiim ud, fordi  GP 3 bilerne er de hurtigste i det store felt.

Nu har man i stedet indsnævret et par sving for at tage farten af det store felt, som udover sidste års Le Mans klassevinder, Nicki Thiim i en Audi R8 på belgiske 'nummerplader' også har deltagelse af bl. a. den danske Porsche-kører, Michael Christensen, som efter sit 'dobbeltløb' i USA er udlånt til køre med i en af de mange mindre klasse i en Porsche 911 GT 3 Cup.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Så hvad laver vi i Guinea?