Alonso i voldsomt crash

Fernando Alonso slap heldigt fra sit crash under træningen til Indianapolis 500

Fernando Alonso forulykker under træningen til Indy 500 Video: AP/SNTV

Fernando Alonsos drøm om at blive den blot anden kører i historien til at vinde motorsportens 'Triple Crown' led et knæk sent onsdag aften dansk tid.

Efter at have vundet både Monacos grand prix i Formel 1 og Le Mans mangler spanieren blot en sejr i Indy 500 for at kunne fuldføre den uofficielle, men meget prestigefulde titel. Et voldsomt møde med barrieren satte dog Alonso kraftigt tilbage onsdag aften.

- Muren kom for tæt på og alt for hurtigt, lød forklaringen fra Alonso, da han var blevet frikendt af lægerne efter crashet.

37-årige Alonsos bil ramte ind i muren med høj hastighed og blev slynget hen over banen og græsset - blot for at ramme den modsatte barriere og blive sendt retur hen over banen endnu en gang med både for- og baghjul dinglende mod asfalten.

Spanieren tøvede efterfølgende ikke med at tage fejlen på sin kappe.

- Vi mister noget køretid igen. Jeg er ked af det på holdets vegne, men vi vil lære af det, og forhåbentligt vil vi komme stærkere tilbage i morgen (torsdag, red.).

- Vi har arbejdet meget på bilen, og nu er den helt sikkert meget beskadiget, så jeg er ked af det på holdets vegne og over min fejl, siger han.

Artiklen fortsætter under tweetet..

McLaren nåede ikke at få bilen klar til flere omgange onsdag, og der venter derfor et stort arbejde frem mod weekendens kvalifikation. Særligt fordi McLaren har haft store elektroniske udfordringer med bilen den seneste tid. Hvilket blandt andet påvirkede sidste måneds testkørsel.

Lørdag afgøres startplaceringerne fra nummer 10-30, mens de ni hurtigste skal dyste om de forreste pladser søndag. Årets Indianapolis 500 køres den efterfølgende søndag -  26. maj

Alonso lå til at vinde løbet i 2017, men en defekt satte ham ud af spillet med 24 omgange igen. I 2018 vandt han Le Mans i sin debut, mens han sejrede i Monacos gader i både 2006 og 2007.

Dermed vil en sejr i Indy 500 gøre ham til historiens blot anden vinder af alle tre løb. Kun britiske Graham Hill har tidligere gjort det.

Fernando Alonso slap uden de store skader. Thomas J. Russo/Ritzau Scanpix
Fernando Alonso slap uden de store skader. Thomas J. Russo/Ritzau Scanpix
 

Se også: Her er superstjernens frække fitness-flirt

Se også: Don Ø. afslører: Holdt fest i fængslet

Romain Grosjean var godt knotten bagefter. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Debriefing fra Barcelona: Konflikt spirer mellem Kevin og Romain

67 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere