Tom K's nye makker starter med afbud

Loic Duval er ikke i stand til at køre med Tom Kristensen i sæsonens første løb - 12 timers-løbet på Sebring

Tom Kristensens sportsvogns-sæson indledes med 12 timers-løbet på Sebring 16. marts. (Foto: AP/David Vincent)
Tom Kristensens sportsvogns-sæson indledes med 12 timers-løbet på Sebring 16. marts. (Foto: AP/David Vincent)

Den 30-årige franskmand Loic Duval må starte makkerskabet med verdens mest vindende sportsvognskører, Tom Kristensen, med et afbud.

Som en anden Audi-chauffører, sportsvognsverdensmester André Lotterer fra Tyskland, skal den nye mand køre Formula Nippon i Japan i samme weekend, hvor Audi næsten traditionen tro vil trille to biler ud til start i 12 timers-løbet på Sebring i Florida.

Derfor får den tidligere Formel 1-kører Lucas di Grassi fra Brasilien en ny chance sammen med veteranerne Tom Kristensen og Allan McNish, inden den brasilianske kører må skifte til Audis tredjebil.

Læs også:

Se også: Tom K. er VM-klar

I kølvandet på uddelingen af startpladser til årets 24 timers-løb på Le Mans og offentliggørelsen af feltet til VM for sportsvogne har Audi - som den anden gigant i klassen, Toyota - sat navne på deres kørere til den kommende sæson.

Loic Duval, som bl.a. har kørt for Peugeots søsterteam, Oreca Matmut, sammen med den tidligere Formel 1-kører Olivier Panis og den nuværende Toyota-kører Nicolas Lapierre, blev en del af Audi-teamet i 2012, da franskmanden imponerede med til at vinde 6 timers-løbet på Spa i Belgien.

Duval skal afløse den pensionerede italiener Rinaldo Capello, og det er planen, at den nye dansk/skotsk/franske trio sammen skal køre hele VM-serien, hvor Le Mans i juni er det store løb med dobbelt pointuddeling.

Læs også:

Se også: Dansk sekser på Le Mans

Audis to andre biler i det berømte 24 timers-løb i Le Mans bliver vinderbilen fra i fjor med tyske André Lotterer, Marcel Fässler fra Schweiz og franske Benôit Tréluyer, samt en tredjebil med spanske Marc Gene, Oliver Jarvis fra Storbritannien og Lucas di Grassi fra Brasilien.

Rivalerne fra Toyota vil i den kommende sæson køre med følgende hold:

Østrigs Alexander Würz skal køre sammen med Nicolas Lapierre fra Frankrig og Kazuki Nakajima fra Japan, mens den anden Toyota bemandes med briten Anthony Davidson, Stephane Sarrazin fra Frankrig og Sebastien Buemi fra Schweiz.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere