Tom K. er VM-klar

Tom Kristensen skal ud over udfordringerne i Le Mans køre hele sæsonen som førstekører i Audis VM-serie for standardbiler

Tom Kristensen får fast arbejde i den tyske standardvogns-serie, hvor han bliver førstekører i Audi nr. 2. (Foto: AP)
Tom Kristensen får fast arbejde i den tyske standardvogns-serie, hvor han bliver førstekører i Audi nr. 2. (Foto: AP)

Den ottedobbelte Le Mans vinder Tom Kristensen skal ikke som i sidste sæson gå i uvished om den nye sæson i VM for sportsvogne.

Han er forfremmet til førstekører på Audi nr. 2 og ved allerede, at han skal køre VM-serie fra start til slut - hvilket vil sige med første løb på Silverstone 14. april og finale i Bahrain 30. november.

Hvem den danske veteran skal være makker blev ikke offentliggjort på fredagens pressemøde i Le Mans, men når Tom Kristensen skal varme op til sæsonen med 12 timers-løbet på Sebring midt i marts, kører han som sædvanligt sammen med skotske Allan McNish, mens den tidligere Formel 1-kører Lucas di Grassi, Brasilien, har afløst italienske Dindo Capello på sidste års vinderbil i verdens næststørste sportsløb.

Læs også:

Se også: Tom K. klar til nyt Le Mans

Sidste år var situationen en anden for Tom Kristensen.

Først halvt inde i sæsonen i forbindelse med Le Mans fik danskeren endelig besked på, at han skulle køre til ende i den nye VM-serie med en andenplads som resultat.

Søsterbilen fra Audi med André Lotterer, Tyskland, som førstekører vandt som bekendt VM-titlen.

Læs også:

Se også: Del Piero danner Le Mans-duo med skuespiller

Tom Kristensen får i VM-serien - som udover Silverstone og Bahrain også opfatter løb i Spa, Le Mans, Interlagos, Austin, Fuj og Shanghai - selskab af en ægte ’danskerbil’.

Allan Simonsen skal i Aston Martin Vantage køre VM-serien sammen med Christoffer Nygaard og Kristian Poulsen i GT-klassen for amatører. Trioen debuterede sammen i sidste års Le Mans.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere