Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kvindelig Formel 1-kører mister højre øje

Den kvindelige Formel 1-kører Maria de Villota mister sit ene øje efter den ulykke, der skete tirsdag

Den 32-årige kvindelige racerkører Maria de Villota har mistet sit ene øje, efter hun tirsdag i en testkørsel for Formel 1-holdet Marussia kørte galt og direkte ind i en parkeret lastbil.

- Det er med stor sorg, at jeg må meddele, at Maria har mistet sit højre øje på grund af de skader, hun pådrog sig under uheldet. Hendes tilstand er kritisk, men stabil, siger Marussia-manager John Booth til The Guardian.

Spanske Villota blev livstruende skadet under testkørslen i Cambridgeshire, da bilen pludselig accelererede ind i bagsiden af en lastbil.

- Det var et forfærdeligt øjeblik, og alle var meget chokerede over kollisionen og over, hvor pludseligt det skete, siger øjenvidnet, BBC-journalisten Chris Mann.

Villota pådrog sig store ansigts- og hovedskader ved ulykken og er blevet opereret på Addenbrookes sygehus.

- Vi er uendeligt taknemmelige for den medicinske behandling, Maria har fået, og hendes familie vil gerne takke de neurologiske og plastikkirurgiske teams, der har udført operationerne, siger John Booth og tilføjer:

- Vi gør nu alt, vi kan for at støtte Maria og hendes familie. Vi beder alle om tålmodighed og forståelse med hensyn til opdateringer på Marias tilstand. Vi vil komme med yderligere information, når det er hensigtsmæssigt.

Marussia-holdet arbejder fortsat på at finde årsagen til ulykken.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen