Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Tom Kristensen snydt for Le Mans-sejren

Det skulle blive en kørerfejl af team-kollega Allan McNish, der kom til at koste Tom Kristensens Audi sejren i dette års Le Mans

Det lignede den endelig triumf, men sejren blev til et bittert nederlag - for et nederlag er hvad en ellers flot andenplads vil føles som for Tom Kristensen.

Efter fremragende kørsel af Tom Kristensen gennem natten og søndag morgen, kunne den danske Le mans-legende aflevere Audi nummer 2 på førstepladsen, da han steg ud og afleverede førersædet til fødselsdagsbarnet Dindo Capello, der fulgte flot op på Tom Kristensens arbejde, og da Allan McNish så kom bag rattet, var det en helt lige kamp mellem Audi 1 og 2.

McNish fik trukket Audi nummer 2 frem til en føring på 50 sekunder, men så tog fanden ved skotten, og nøjagtig som sidste år begtik han en kørerfejl og smadrede bilen ud i barrieren i fuld fart.

Læs også:

Se også: McNish koster igen Tom K sejren

I år blev bilen dog ikke så smadret, at den ikke kunne køre videre, men den måtte i pit og garage i over ni minutter, og da den kom ud igen var den knap to omgange efter den nu førende Audi 1.

McNish fik hentet lidt ind på søsterbilen, inden han overlod bilen til en noget bitter Tom Kristensen, der inden han kravlede i bilen kæmpede noget for at holde den diplomatiske tone overfor TV2.

- Det var rigtig fedt, jeg afleverede jo bilen som nummer et.

- Men nu bliver det ikke den afslutning, som jeg havde håbet på. Og jeg ville så gerne have vundet for Dindo Capello (der fylder 48 år i dag, red.), sagde Tom Kristensen

Se mere:

Se også: Dybt skuffet Tom K: Jeg afleverede den jo som nummer et

Tom Kristensen kæmpede det bedste, han har lært, men motorsports-legenden fra Hobro vidste, at det var mere eller mindre forgæves. Alligevel fik han god pyntet lidt på stillingen, så Audi nummer 2 i det mindste kom på omgangshøjde med vinderne i Audi nummer 1.

Audi nummer 1 fik dermed forsvaret deres sejr fra sidste år med samme kører-team bestående af Marcel Fässler, André Lotterer og Benoit Tréluyer.

En syg Jan Magnussen måtte nøjes med en femteplads i GT-klassen, hvor Corvette helt mod sædvane have store mekaniske hele løbet igennem.

1 af 2 Den vindende Audi i dette års Le Mans - og det desværre ikke Tom Kristensens. (Foto: AP/Bob Edme)
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen