Tom K.: Det var ingens skyld

Le Mans-kongen ude af 24 timers-løbet uden selv at komme bag rattet - men han vil ikke give nogen skylden for den ulykke, der kostede deltagelsen

LE MANS (ekstrabladet.dk): Den otte-dobbelte Le Mans-vinder og Formel 1-kørernes egen dommer, Tom Kristensen, vil ikke give ’nogen’ skylden for den voldsomme ulykke med hans makker Allan McNish - en ulykke, der sendte den danske Le Mans-konge ud af løbet, inden han selv nåede at sætte sig bag rattet.

En langsommere GTE-bil, en Ferrari 458 Italia med franskmanden Anthony Beltoise ved rattet, havnede i en sandwich mellem de to førende Audi-biler på et af de kritiske stykker på banen, lige før den berømte Dunlop-bro.

Læs også:
Tom Kristensen færdig i Le Mans

Danske fans ved Le Mans: Der blev helt stille

Her er der igennem årene sket flere ulykker, men dog ingen af samme størrelse, som Allan McNishs flyvetur ind i dækmuren.

Trods forholdsvis ’lav’ fart på omkring 175 km viste tv-billederne en ulykke, som man gerne ville have været foruden.

Angrebet indenom og udenom
- Det handlede om tre biler, som var oppe at slås om den samme asfalt, siger Tom Kristensen.

- Jeg tror ikke, at Ferrarien i første omgang var klar over, at der var Audi på begge sider af ham.

- Der blev angrebet både indenom og udenom. Samtidig kunne Ferrarien ikke flytte sig, så ulykken er, hvad der kan ske under et løb, siger Tom Kristensen, som forudser flere hårde svingdueller i fremtiden, fordi det bliver i optrækket ud af kurverne, at løbet vil blive afgjort.

På langsiderne køres der nærmest skulder ved skulder.

Tom Kristensen vender i øvrigt i næste måned tilbage i rollen som kørernes egen Formel 1-dommer, når der køres Tysklands Grand Prix på Nürburgring.

0 kommentarer
Vis kommentarer