Alle danskere ude

Tom Kristensen, Jan Magnussen, Casper Elgaard og Allan Simonsen er alle udgået af 24 timers-løbet i Le Mans

LE MANS (ekstrabladet.dk): Da alle fire danske deltagere er udgået af årets 24 timers-løb i Le Mans har ekstrabladet.dk indstillet live-opdateringen fra det traditionsrige sportsvognsløb.

SE BILLEDER FRA LØBET I GALLERIET OVENOVER ARTIKLEN

Læs også:
Tom K: Det var en grim ulykke

Tom Kristensen færdig i Le Mans
Danske fans ved Le Mans: Der blev helt stille

Der var danskere med i fire biler:
* Nr. 3. Audi - Tom Kristensen, Allan McNish (Skotland) og Rinaldo Capello (Italien)
* Nr. 5 Hope Racing - Steve Zacchia (Schweiz), Jan Lammers (Holland) og Casper Elgaard
* Nr. 74 Corvette - Oliver Gavin (England), Jan Magnussen og Richard Westerbrook (England)
* Nr. 89 Ferrari - Dominik Farnbacher (Tyskland), Allan Simonsen og Leen Keen (USA)

Stillingen i løbet kan følges live på den officielle hjemmeside her.

Kl. 0.06
Læs om Audi-ulykken her.

Kl. 23.13
Jan Magnussen er stadig i front for GTE-klassen og er på vej tilbage bag rattet i sin Corvette. Lige nu er løbet dog under safety-car-kontrol efter et alvorligt crash hos Audi nr. 1.

Allan Simonsens Ferrari har haft flere problemer og er lige nu hele 15 omgange efter Magnussen, der også har et forspring på en omgang til nærmeste konkurrent i klassen.

I LMP1-klassen er Audi tilbage i front med bil nr. 2 - men til gengæld er Audi nr. 1 - sidste års vinderbil - altså ude af løbet efter ulykken. Den førende kollega har fire Peugeot'er bag sig. Alle er dog minimum en omgang efter. I rækkefølge bil nr. 7, 9, 8 og 10.

Kl. 20.53
Uændret i front - Jan Magnussens Corvette nr. 74 fører fortsat i GTE-klassen (og er nr. 21 samlet), mens Peugeot nr. 7 er i front for LMP1'erne. De to resterende Audi'er ligger nummer to og fire, mens Tom Kristensen har pakket sine ting sammen efter teamkammeraten Allan McNish' ulykke efter mindre end en time.

Casper Elgaards Hope-racer er igen på banen, men 36 omgange efter de førende og sjettesidst af de 17 LMP1-racere. Fire af bilerne i klassen er nu officielt trukket ud af løbet, heriblandt Audi nr. 2 og to Aston Martin'er.

Kl. 19.26
I front er stillingen nu skiftet, så Peugeot har overtaget føringen med bil nr. 7. Audi nr. 2 er et halvt minut efter, mens Audi nr. 1 må nøjes med en fjerdeplads, idet Peugeot nr. 9 har sneget sig op på tredjepladsen.

Casper Elgaards Hope-racer er igen i pit og er nu 32 omgange efter de førende.

I GTE-klassen har Jan Magnussen overladt den førende Corvette til Richard Westerbrook, der har et minuts forspring til den forfølgende BMW M3. Allan Simonsens Ferrari er på tiendepladsen.

Kl. 18.21
Hope-raceren med Casper Elgaard holder i pit - og har holdt der længe. Elgaards racer er allerede 15 omgange efter de førende. Aston Martins 009-racer i øvrigt officielt taget ud af løbet - men Tom Kristensens forulykkede Audi nr. 2 er ikke officielt taget ud af løbet. Endnu.

Kl. 18.13
Jan Magnussen har afløst Oliver Gavin i GTE-klassens førende Corvette, der har mere end et minuts forspring til forfølgerne, de to BMW M3'ere. Til gengæld er Allan Simonsens Ferrari faldet tilbage igen og ligger pt. nr. 11 - i øvrigt med danskeren bag rattet.

I spidsen for løbet ligger nu Audi nr. 2 med to Peugoet'er bag sig. Audi nr. 1 har haft mindre problemer og er knap halvandet minut bagefter.

Kl. 17.25
Jan Magnussens Corvette profiterede af safety car-perioden og har et forspring på mere end halvandet minut i GTE-klassen.

- Vi havde en smule held udner safety car-perioden, så vi fik lidt luft. Nu kan vi lade de andre jagte os, sagde Jan Magnussen for kort tid siden til Eurosport i pitten.

Bilen køres pt. af Oliver Gavin med teamkammeraterne i nr. 73 på andenpladsen. Allan Simonsen er nu oppe på femtepladsen i klassen i Ferrari nr. 89. Ingen ændringer i toppen, hvor ni biler er indenfor omgangshøjde.

Kl. 17.03
Safety-car'en er kørt i pit, og løbet er blevet givet frit igen. Audi nr. 1 med den forsvarende mester Timo Bernhard førte foran Audi nr. 2, men kort efter frigivelsen gik nr. 2 forbi 1'eren. Peugeot nr. 7 er på tredjepladsen og Peugeot nr. 8 på fjerdepladsen.

Kl. 16.34
Der er fortsat safety-car på banen efter Audis grimme ulykke, men løbet ventes snart at blive givet frit igen. Safety-car'en har været på banen længe, fordi barrieren skulle genopbygges.

Audi nr. 1 fører foran nr. 2 med fire Peugeot'er på de næste pladser. I GTE Pro-klassen er Jan Magnussens Corvette i front, mens Allan Simonsens Ferrari er på ottendepladsen i klassen.

Kl. 15.50
TOM KRISTENSEN ER UDE AF LE MANS, FØR HAN OVERHOVEDET KOM UD AT KØRE.

Audi nr. 3 er netop blevet totaltsmadret. Under en overhaling af først Audi nr. 1 og en Ferrari nr. 58 indenom i et sving, overså Ferrarien overhalingen. De to biler kolliderede, og begge biler røg af banen og ind i barrieren. Audien er totalsmadret og kommer ikke på banen igen. Allan McNish er dog heldigvis kravlet helskindet ud af bilen, der er splittet i et hav af små stykker.

Kl. 15.40
Efter første pitstop-runde er Audi tilbage i front, nr. 1 foran nr. 2 og nr. 3. Derefter følger fire Peugoet'er. Jan Magnussens Corvette er nede på tredjepladsen i GTE Pro. Allan Simonsens Ferrari har kørt sig op på 8. pladsen i klassen. To Aston Martin'er har allerede været længe i pit - nr. 007 er det fortsat.

Kl. 15.34
Audi nr. 1 og 3 (Tom K's) var de første af topbilerne i pit. Audi nr. 2 stadig i front foran tre Peugeot'er, nr. 8, 9 og 7.

Kl. 15.22
Efter 22 minutter af løbet lykkedes det Allan McNish i Audi nr. 3 - Tom Kristensens bil - at overhale Peugeot nr. 8 og køre sig op på tredjepladsen. Dermed er der Audi'er på de tre første pladser og Peugoet'er på de fire næste.

Kl. 15.15
To Audier i front, nr. 2 og nr. 1, foran Peugeot nr. 8, mens Tom Kristensens Audi nr. 3 er på fjerdepladsen emd Allan McNish bag rattet. På de næste pladser følger tre Peugoet'er - alle i LMP1-klassen, hvor Casper Elgaards Hope er sidst (samlet 24).

I GTE Pro er Jan Magnussens Corvette på andenpladsen (samlet 27), mens Allan Simonsens Ferrari ligger nummer 11 i klassen (samlet 37).

Kl. 14.56 - kort før start:
LE MANS (ekstrabladet.dk): Den otte-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen er godt kørende, når feltet i den 79. udgave af verdens mest berømte 24 timers-løb sendes af sted. Danskerens natlige udflugt med efterfølgende besøg på værkstedet for Audi nr. 3 har ikke fået følger.

Bilen er, som Tom Kristensen flere gang selv har antydet, bedre end hvad der indtil er blevet vist. Både Allan McNish og Rinaldo Capello valgte at køre i pit, da de under formiddagens warm up var ude at prøvekøre den ’genopbyggede’ bil.

Begge var ellers på vej mod den hurtigste omgang, men overlod æren til en Peugeot med det lokale navn, den tidligere Formel 1-kører Sebastien Bourdais, der er Le Mans-dreng. Derefter fulgte tre Audi’ere i streg, så Audi har fået signaleret, at man har overtaget i den evige rivalisering med Peugeot.

Det bliver i øvrigt Allan McNish, som skal starte i Tom Kristensens bil, hvorefter Rinaldo Capello overtager rattet. Først ved 22-tiden forventer historiens mest vindende Le Mans-kører, at han skal i bilen. Heller ingen af de tre andre danske kørere skal starte.

0 kommentarer
Vis kommentarer